SEGRE

VULNERABILITAT PROGRAMES

Formació per a mil lleidatans en risc d'exclusió social

Imatge d’una sessió del programa Incorpora.

Imatge d’una sessió del programa Incorpora.LA CAIXA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 962 lleidatans en risc d’exclusió social s’han format des de l’any 2015 gràcies al programa d’inserció laboral Incorpora de La Caixa i més de la meitat, el 58 per cent, han aconseguit treball. L’entitat ofereix a aquestes persones cursos i pràctiques no laborals adaptades a les necessitats del teixit empresarial.

Concretament, l’Obra Social de La Caixa compta a la província de Lleida amb cinc punts de formació dirigits a millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de vulnerabilitat i amb formadors de les asociaciónes Alba, Aspid, Prosec Promotora Social, Reintegra i Salesians Sant Jordi-Plataforma d’Educació Social Lleida.

En el conjunt de tot Catalunya, el programa ha facilitat formació a 7.917 persones en situació de vulnerabilitat en aquests últims tres anys, en els quals el 52,5 per cent de participants han aconseguit feina gràcies que s’han desplegat al territori 49 punts de formació gestionats per entitats socials, que han realitzat 549 cursos focalitzats a cobrir necessitats com l’aprenentatge de competències tècniques i competències transversals.

Les formacions han comptat amb la col·laboració de 3.489 empreses catalanes, que han acollit els participants per posar en pràctica les seues habilitats en sectors com hostaleria i restauració.

A Espanya, el programa Incorpora ha promogut la contractació de 15.852 persones en situació de vulnerabilitat des de principis d’any, un 12% més que en el mateix període del 2017. En marxa des del 2006, la iniciativa ha ofert un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa.

tracking