SEGRE

ART INICIATIVES

Parc infantil sense barreres a Lleida

La Panera i l’estudi d’arquitectura Izaskun Chinchilla dissenyen un espai lúdic adaptat per a nens amb alguna discapacitat || Uns cavallets que s’instal·laran el mes de novembre

Els usuaris de l’associació Aremi, el mes de juny passat durant el primer taller amb els arquitectes del projecte.

Els usuaris de l’associació Aremi, el mes de juny passat durant el primer taller amb els arquitectes del projecte.ASSOCIACIÓ AREMI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adaptar els espais lúdics de la ciutat perquè tothom pugui disfrutar-ne igual. Aquest és el propòsit del Centre d’Art La Panera, que des de fa un any treballa de forma conjunta amb l’estudi d’arquitectura Izaskun Chinchilla i l’associació Aremi per dissenyar el primer parc inclusiu de Lleida. I és que des de la pinacoteca tenen la convicció que “l’art i la cultura són eines de reflexió que ens poden ajudar a millorar la societat”, de manera que a finals de l’any passat van sol·licitar la beca Art for Change de La Caixa perquè tots els nens i nenes puguin jugar al mateix parc, sense limitacions per als discapacitats que utilitzen cadires de rodes. Segons Vanesa Ibarz, coordinadora del projecte des de La Panera, es tracta d’una peça artística que s’instal·larà per un període de dos o tres mesos en un espai públic que encara està per determinar.

Posteriorment, es traslladarà al pati d’Aremi, on estarà oberta a tots els ciutadans. El projecte, que es basa en uns cavallets i està previst que estigui a punt a finals del mes de novembre, compta amb la participació de persones amb diferents discapacitats físiques, que assessoren els arquitectes i exposen les seues propostes a través de tallers.

“Un dels principals reptes està a dissenyar un espai lúdic que tingui un fàcil accés per a les cadires de rodes”, va explicar Ibarz, alhora que va subratllar que “treballem estretament amb els usuaris d’Aremi perquè ells seran els que en gaudiran, per la qual cosa també volem conèixer les seues necessitats”.

“En les sessions de treball els arquitectes anoten els colors, textures o sons que més agraden als participants, encara que fer realitat totes les propostes és un procés llarg en el qual els arquitectes treballaran durant mesos”, va apuntar la coordinadora. Val a recordar que l’abril passat la remodelació del pati de jocs del parc de la Mitjana per part de la Paeria va incloure elements inclusius per als petits amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com el nou parc de la plaça de l’Escorxador, que es va inaugurar l’estiu passat i va incorporar un espai de jocs adaptats.

LES CLAUS Tallers amb Aremi Els usuaris d’aquesta associació lleidatana participen des del mes de juny passat en sessions de treball en les quals exposen les necessitats i idees als arquitectes de l’estudi madrileny Izaskun Chinchilla. Es tracta de tallers sensorials en els quals persones de totes les edats i amb diverses discapacitats treballen amb colors, textures i fins i tot amb emocions.  Primer parc inclusiu El projecte es va impulsar fa més d’un any per donar resposta als petits amb discapacitat, que fins al moment no tenien espais lúdics públics. Amb l’art i la cultura com eines de treball, La Panera té previst instal·lar el nou parc per un període de dos o tres mesos en una zona que encara està per determinar. Posteriorment, es traslladarà definitivament al pati d’Aremi.

Els usuaris de l’associació Aremi, el mes de juny passat durant el primer taller amb els arquitectes del projecte.

Els usuaris de l’associació Aremi, el mes de juny passat durant el primer taller amb els arquitectes del projecte.ASSOCIACIÓ AREMI

tracking