SEGRE

Un nadó de quinze mesos, a l'UCI intoxicat amb cocaïna

Els seus pares, de 17 i 22 anys, detinguts per lesions i abandó
de menors || La Generalitat valenciana n’assumeix la tutela

l'Hospital General Universitari d'Elda

l'Hospital General Universitari d'EldaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional d’Alacant van detenir el passat 9 d’agost una parella, de 17 i 22 anys, arran de la intoxicació per cocaïna i marihuana del seu nadó de 15 mesos.

Segons expliquen fonts policials, el nadó va ser portat a l’Hospital General Universitari d’Elda el passat 8 d’agost, pels seus propis progenitors, on va ser atès per la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Les proves toxicològiques a les quals el van sotmetre van confirmar la intoxicació per cocaïna i marihuana. Per aquesta raó, l’endemà, la Policia Nacional va detenir els pares com a presumptes autors dels delictes de lesions i abandonament de menors.

La mare, de 17 anys, va passar a disposició de la Fiscalia de Menors, i el pare, de 22, va ser posat a disposició judicial i tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs, la noia a càrrec del seu propi pare, al ser menor d’edat, i a l’espera de ser citats per la Justícia.

Després de cinc dies a l’hospital, la Conselleria de Sanitat va informar que el nadó havia respost bé al tractament mèdic i que rebia l’alta. Per la seua part, la Generalitat Valenciana va declarar ahir el nadó en situació de desemparament i assumeix la seua tutela mentre avalua l’entorn de la família per decidir si en el futur es quedarà en aquest àmbit o anirà a un centre.

Així ho va assenyalar, després d’assistir a un acte a València, la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, que va explicar que quan ocorren casos així, en què un nen dóna positiu en alguna substància tòxica, la Generalitat el primer que ha de fer és assumir la tutela d’aquest menor perquè “és obvi que en un nadó no es pot trobar cocaïna a la seua sang”.

A més va afegir que “en aquest moment es valora si estarà amb una família o si anirà a un centre, en funció de com vagi evolucionant la seua salut; el primer és que tingui estabilitzada la seua salut”.

Davant de la pregunta sobre si se sap a càrrec de quin familiar podria quedar el menor, va indicar que no i va afegir que, en tot cas, no és una dada que es faria pública perquè és un nen, i la seua seguretat és el primer.

A més, també s’ha de preservar la seua intimitat, ja que “determinades informacions que no afegeixen res” poden afectar i comprometre innecessàriament la vida del nadó en un futur.

tracking