SEGRE

POLÍTICA CONTROVÈRSIA

Polèmica per oferir “guàrdia civil a la brasa” en un restaurant

Desenes d’amenaces contra el local de Balaguer pels noms dels seus plats

Un cotxe dels Mossos d’Esquadra, ahir al migdia davant del restaurant de Balaguer.

Un cotxe dels Mossos d’Esquadra, ahir al migdia davant del restaurant de Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Mans de fiscals i jutges del Constitucional a baixa temperatura” i “guàrdia civil andalús a la brasa”. Aquests són els noms de dos dels plats que ofereix el restaurant La Nova Font Blanca, ubicat al polígon Campllong de Balaguer, i que van fer saltar la polèmica.

El propietari, Toni Punyet, va denunciar haver rebut desenes d’amenaces i va requerir fins i tot la presència ahir dels Mossos per salvaguardar el seu local. El responsable del restaurant, en declaracions a SEGRE, va defensar els noms dels plats, afegint que “molts porten descripcions peculiars”, i són a la carta des de fa anys.

A més es va justificar dient que “guàrdia civil andalús a la brasa” és el nom amb què es coneix un plat típic català, que inclou dos arengs curats amb sal, “rectes i durs com es considerava que actuava” la Guàrdia Civil.

Així mateix es va lamentar que el seu local, amb deu anys d’història i que va guanyar recentment el concurs de TV3 Joc de Cartes, està patint “un boicot per ideals polítics”. En aquest sentit va dir que cercadors online de restaurants van incloure “nombroses ressenyes falses per desprestigiar el negoci” i “la puntuació de l’establiment va caure a la meitat”.

Durant la jornada va anar creixent la polèmica i, malgrat que algunes informacions a última hora d’ahir assenyalaven que el propietari demanaria disculpes i que canviaria els noms dels plats, Punyet va assegurar a SEGRE que no era cert i que mantindrà la carta sense canvis, alhora que va avançar que faria públic un comunicat en les hores següents.

Arran de la polèmica suscitada, especialment a les xarxes socials, el diputat lleidatà del Partit Popular, José Ignacio Llorens, va exigir ahir l’aplicació de nou de l’article 155 de la Constitució a Catalunya davant de “l’enèsima provocació independentista que suposa que un restaurant ofereixi plats amb noms que fan referència a la policia espanyola i als membres del Tribunal Constitucional”.

Llorens va manifestar que l’actitud de l’establiment de Balaguer “evidencia que la qüestió catalana se li escapa de les mans al Govern” i que “els independentistes s’aprofiten de la debilitat de l’executiu que lidera Sánchez”.

A més, va augurar també que “aquests episodis es multiplicaran a mesura que s’aproximin dates com el 6, 7, i 11 de setembre o l’1 d’octubre”.

tracking