SEGRE

SOCIETAT

Ryanair cobrarà per l’equipatge de mà a partir de novembre

Per reduir els retards en els vols i abaratir el cost de l’equipatge facturat

Ryanair cobrarà per l'equipatge de mà a partir de novembre

Ryanair cobrarà per l'equipatge de mà a partir de novembreEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat una nova política d’equipatge a bord que, a partir de l’1 de novembre, obliga als clients a pagar entre 8 i 10 euros o lliures per les maletes de fins 10 kg que introdueixin a la cabina, una cosa que fins ara era gratuït.

Segons ha explicat la companyia en la seua pàgina web, amb aquesta mesura es pretén reduir els retards en els vols i abaratir el cost de l’equipatge facturat.

Anteriorment, tots els clients no prioritaris podien portar amb si a bord una bossa de mà i una maleta sense càrrec addicional. Tanmateix, les maletes havien de ser etiquetades a la porta de l’avió per posteriorment ser transportades a la bodega de forma gratuïta.

Ryanair ha indicat que aquesta mesura obligava a l’etiquetatge de fins 120 maletes que van causar retards en els terminis d’entrega de 25 minuts. A partir de novembre, els clients no prioritaris només podran portar a la cabina una bossa de viatge gratis i només els prioritaris podran portar dos bosses sense cost addicional, entre elles, una maleta.

En concret, els clients no prioritaris pagaran per la maleta de fins 10 kg un preu de 8 euros o lliures si l’adquireixen amb la seua reserva, mentre que el cost ascendirà a 10 euros o lliures si s’agrega la maleta posteriorment a la reserva i fins 40 minuts abans de l’hora de sortida programada del vol.

La companyia també ha comunicat que els clients comptaran amb més capacitat per embarcar els líquids en la maleta de fins 10 kg.

La nova política d’equipatge s’aplicarà a tots els viatges posteriors a l’1 de novembre, segons ha indicat Ryanair, que detalla que el servei prioritari té un límit de 95 clients per vol.

tracking