SEGRE

Barcelona prohibirà a les bicis circular per la vorera a partir del 2019

Un carril bici de Barcelona

Barcelona prohibirà a les bicis circular per la vorera a partir del 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres que, a partir de gener del 2019, les bicicletes ja no podran circular per les voreres de la ciutat, que ja disposa de 200 quilòmetres de carril bici, de manera que el 90% dels ciutadans tenen un d’aquests carrils a menys de 300 metres de casa. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha fet balanç avui de la implantació dels carrils bici impulsats pel govern municipal i ha apuntat que "Barcelona és al nivell d’altres ciutats europees en relació amb la infraestructura ciclista".

Des de principis del 2018, s’han posat en servei un total de 22 nous carrils bici i connexions de la xarxa ciclista i encara hi ha 13 projectes més previstos per executar. A més dels 22 nous carrils, el consistori té previst executar 13 carrils més "per facilitar l’ús de la bicicleta a la ciutat, ja que cada dia es fan 200.000 desplaçaments amb bicicleta i s’ha incrementat un 15 % l’ús d’aquest transport." "Aquest augment de carrils bici posarà fi a la moratòria que permet circular a les bicicletes per les voreres de 4,75 metres i 3 metres d’espai lliure", ha explicat Sanz, la qual es va aprovar en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants, al maig del 2015.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, ha advertit que, "a partir de l’1 de gener del 2019, les bicicletes només podran circular per les voreres en cas que aquestes tinguin un ample superior a 5 metres i hi hagi 3 metres d’espai lliure i, entre les 22.00 i les 7.00 hores, per voreres superiors a 4,75 metres i 3 metres d’espai lliure". També podran circular per la vorera "quan el carril bici estigui situat a la vorera, circulant a un màxim de 10 km/h o es tracti de ciclistes menors de 12 anys acompanyats per un adult". Incomplir aquesta normativa suposarà fer front a sancions d’entre 100 i 500 euros, en funció del risc de la seguretat del vianant.

tracking