SEGRE

Una lleidatana mobilitza centenars de persones per denunciar la imatge de la dona que difon Maluma

Una lleidatana ha mobilitzat centenars de persones per denunciar la imatge de la dona que difon el cantant Maluma

La imagen promocional ha desatado la polémica.

Una lleidatana mobilitza centenars de persones per denunciar la imatge de la dona que difon Maluma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’èxit del colombià Maluma està lligat a la polèmica. Des que l’any passat va llançar el single Felices los cuatro, s’ha convertit en un dels cantants de reggaeton més famosos, encara que no ha passat desapercebut el masclisme de la lletra de la cançó que ha assolit més de mil milions de reproduccions. Ara la polèmica torna a estar servida amb la promoció del seu últim videoclip, Mala mía, una imatge en la qual el cantant apareix ajagut en un llit envoltat de dones en llenceria que ha portat la lleidatana Roser Guasch a crear la campanya viral #MejorSolaQueConMaluma. “No entenc que un cantant hagi de denigrar d’aquesta forma les dones per vendre més discos”, ha explicat a aquest diari Guasch, coneguda a les xarxes socials amb l’àlies Calcetes Brutes.

“Quan vaig veure la portada em vaig sentir indignada i fastiguejada, per la qual cosa volia fer alguna cosa per denunciar-ho a les xarxes socials. Després de rumiar-hi molt se’m va ocórrer l’etiqueta #MejorSolaQueConMaluma i la meua sorpresa va ser que molta gent es va sumar a aquesta iniciativa i va compartir el missatge”, apunta la lleidatana, al mateix temps que subratlla que “l’objectiu és que els homes també hi participin perquè, al cap i a la fi, aquest tipus de comportaments també fan malbé la figura masculina, que ofereix la imatge de mascle cavernícola”.

En aquest sentit, denuncia que la música fa que molts missatges passin desapercebuts perquè “és molt fort que fins i tot a les festes de final de curs dels col·legis i instituts els professors posin cançons d’aquest tipus i els pares ho gravin sense posar cap pega perquè al cap i a la fi això contribueix que es normalitzi el menyspreu a la dona”. I és que, precisament, aquest gènere musical està causant sensació entre els més joves.

Per a Guasch, el problema rau en el fet que “els nois i noies que escolten aquestes cançons no paren atenció a la lletra, només segueixen la moda sense plantejar- se quin és el missatge. Hem d’aprendre a ser més crítics i tenir en compte que aquest tipus de comportaments no són tolerables”. Des que la campanya es va posar en marxa fa prop de dos setmanes, el 16 d’agost, són centenars les persones que han penjat una foto al llit amb el mateix hashtag, però perquè la campanya “surti del nostre grup d’amics i s’estengui per la xarxa el millor seria que un influencer es fes ressò d’aquest missatge”.

Fins ara, ja s’hi han adherit el vocalista de Pastorets Rock, Ferran Aixalà; el guitarrista Arnau Tordera i el personatge públic El Postureig de Lleida, així com unes dos-centes persones.

Maluma, que té 35 milions de seguidors i aquests últims dies s’ha enfrontat a multitud de crítiques, ja va respondre a la polèmica amb un missatge que deia “si et molesta...” acompanyat d’una foto en la qual es tocava els genitals.

Algunas de las personas que se han adherido a la campaña en un montaje de Isabel Mercè.

Una lleidatana mobilitza centenars de persones per denunciar la imatge de la dona que difon MalumaISABEL MERCÈ

tracking