SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

L'apnea, rere la disfunció erèctil

L’IRBLleida avala que el tractament contra l’apnea del son millora aquest problema sexual || Afecta un de cada dos homes amb aquest diagnòstic

Foto de família dels investigadors de Lleida, liderats pel doctor Ferran Barbé.

Foto de família dels investigadors de Lleida, liderats pel doctor Ferran Barbé.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tractament de l’apnea del son permet millorar la disfunció erèctil. Així ho revela l’últim estudi de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries (Ciberes), que confirma l’estreta relació entre la síndrome de l’apnea obstructiva del son i aquesta disfunció sexual que afecta un de cada dos homes amb aquest diagnòstic.

La investigació, els resultats de la qual s’han recentment publicat a la revista PLoS One,va analitzar dades de 150 pacients diagnosticats amb apnea a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida entre el 2013 i el 2016.

Van analitzar 150 pacients diagnosticats amb apnea a l’Arnau i el Santa Maria entre el 2013 i el 2016

“L’estudi ha revelat una prevalença de disfunció erèctil del 51%, cosa que confirma la relació entre les dos patologies i obre la porta a la implementació de programes de cribratge”, va assegurar la doctora del servei d’Urologia que ha liderat la investigació, Mercè Pascual.

La meitat dels pacients van rebre tractament amb pressió positiva contínua a les vies respiratòries durant tres mesos i van reportar un augment significatiu de la seua satisfacció sexual.

Tanmateix, segons els investigadors, no va ser possible confirmar l’eficàcia d’una estratègia terapèutica focalitzada únicament en el tractament amb pressió positiva contínua a les vies respiratòries per tractar la disfunció erèctil.

Segons el coordinador de l’estudi i investigador del Ciberes a l’Hospital Arnau, Manuel Sánchez, “el tractament no va tenir impacte en els perfils psicològics, hormonals o bioquímics dels pacients, per la qual cosa l’estudi no va poder determinar de manera concloent que la pressió positiva contínua a les vies respiratòries sigui eficaç com a tractament exclusiu de la disfunció erèctil en pacients amb apnea obstructiva del son”.

La disfunció erèctil es defineix com la incapacitat persistent per aconseguir o mantenir un rendiment sexual satisfactori. Es tracta d’un fenomen que afecta un 20% dels homes d’entre 30 i 70 anys, encara que els estudis que la relacionen amb l’apnea han descrit una prevalecencia de fins a un 69% per cent de disfunció.

tracking