SEGRE

Facua denuncia Ryanair per cobrar per l'equipatge de mà

L’aerolínia demanarà a partir de l’1 de novembre entre vuit i deu euros per les maletes de fins a deu quilos que introdueixin a la cabina

Mostradors de Ryanair a l'aeroport de Barajas.

Facua denuncia Ryanair per cobrar per l'equipatge de màEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia davant de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) contra Ryanair per la seua mesura de començar a cobrar als usuaris per l’equipatge de mà. L’associació ha anunciat que considera aquesta pràctica abusiva i adverteix que genera "un greu perjudici als consumidors, vulnera els seus drets i incompleix les condicions bàsiques del contracte de transport aeri", segons explica en un comunicat.

Facua ha recordat que, segons la Llei de Navegació Aèria, el transportista està obligat a transportar de forma gratuïta en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i paquets que el viatger porti, i contempla com a excepcions raons de seguretat, vinculades al pes o a la mida de l’objecte en relació amb les característiques de l’aeronau.

A més, la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris recull com a clàusules abusives aquelles estipulacions no negociades individualment i totes aquelles pràctiques no consentides expressament que causin, en perjudici del consumidor i usuari, un desequilibri important dels drets que es derivin del contracte.

Ryanair va anunciar el passat 23 d’agost un canvi en la seua política d’equipatge de mà a la qual els usuaris hauran de pagar, a partir de l’1 de novembre, entre vuit i deu euros per les maletes de fins deu quilos que introdueixin a la cabina, la qual cosa fins ara era gratuïta.

tracking