SEGRE

Borrell no descarta que Espanya hagi d'estar "en un altre fus horari"

El ministre d'AEl ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrellers Exteriors, Josep Borrell

Borrell no descarta que Espanya hagi de "ser en un altre fus horari"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, no ha descartat aquest divendres que Espanya pugui tenir un "altre fus horari" més conforme a la seua posició geogràfica, després que la Comissió Europea (CE) proposés aquest divendres de posar fi al canvi d’hora estacional a la Unió Europea arran d’una consulta pública. "Potser Espanya ha de ser en un altre fus horari. Francament, no ho sé. Donem l’oportunitat al Parlament Europeu a veure si és capaç de trobar un comú denominador entre països que estan en situacions geogràfiques tan diferents", va manifestar en una trobada amb els mitjans durant la reunió de ministres d’Exteriors que s’acaba avui a Viena.

Borrell va incidir que es tracta d’una proposta que ha de ser debatuda al Parlament Europeu on "tots els països hauran d’explicar el seu punt de vista i en quina mesura això afavoreix o no els processos de conciliació de la vida familiar, adaptació d’horaris a les hores de llum i consums d’energia". "Segur que no ho veuen igual els lapons que els portuguesos", va agregar, encara que va admetre que no és "un expert" en l’assumpte. Preguntat per si s’inclina més per l’horari d’estiu o el d’hivern, es va mostrar indiferent: "Els meus horaris són continuats a l’hivern i a l’estiu", va declarar.

La Comissió Europea va informar el passat 17 d’agost que la consulta pública per obtenir opinions sobre la possibilitat de modificar la directiva europea que regula el canvi horari va registrar una xifra rècord de participacions. Uns 4,6 milions d’europeus dels 28 països de la Unió van fer les seues aportacions a través d’un qüestionari en línia.

Els parlamentaris de cada país hauran d’explicar com afecta els ciutadans de cada país; aquesta és la gran virtut que té l’assemblea parlamentària, que de vegades diuen que té poca utilitat, aquesta és la prova que haurà de decidir sobre un problema que afecta a la vida de la gent, l’economia i el consum energètic", va defensar.

tracking