SEGRE

POLÈMICA TREBALLADORES SEXUALS

Treball busca com anul·lar el sindicat de prostitutes

Les treballadores sexuals exigeixen la dimissió en bloc del Govern || Pedro Sánchez manté tota la confiança en la ministra

La ministra Magdalena Valerio.

La ministra Magdalena Valerio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va afirmar ahir que no veu “difícil” anul·lar el nou sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS), que el ministeri del Treball va aprovar que es constituís, i busca la fórmula mentre que les seues promotores van demanar la dimissió “en bloc” de l’Executiu, que no els permetrà sindicar-se. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Celaá, va subratllar que el Govern “no accepta de cap manera que hi hagi un sindicat de treballadores del sexe”. “L’Advocacia de l’Estat ja s’ha posat a estudiar com arreglar aquesta qüestió. Hi ha diverses vies, una de les quals sembla la més ràpida, i a aquesta anirem”, va asseverar la ministra, que va detallar que la via ràpida serà “la nul·litat de ple dret per revocar” el sindicat. Preguntada per la intenció de l’Executiu de promoure l’abolició de la prostitució, Celaá va recordar que “efectivament es tracta d’una activitat no regulada a Espanya”, però va matisar que el Govern no va tractar l’assumpte a la reunió.

El 4 d’agost, el BOE va publicar la constitució de l’OTRAS després que la direcció general de Treball comprovés que reunia els requisits legals.

Per la seua part, la secretària general d’OTRAS, Concha Borrell, va dir ahir en una multitudinària compareixença que el Govern de Pedro Sánchez hauria “de dimitir en bloc” per rebutjar el seu sindicat i “per no entendre que és una feina”. Borrell va defensar que la prostitució “no és il·legal: bé que es reparteixen llicències per obrir clubs de cites”, per la qual cosa li sembla “increïble” la postura del Govern. “És possible que algunes persones amb una posició acomodada al Govern emmascarin que demanar drets és una atrocitat. Per a nosaltres, tanmateix, és de plena justícia”, va dir, després de rebre nombroses mostres de suport de diferents grups polítics.

Quant a Pedro Sánchez, aquest va assegurar que manté “tota” la seua confiança en la ministra de Treball, Magdalena Valerio, malgrat que aquesta reconegués que li havien “marcat un gol”.

tracking