SEGRE

ACTES RELIGIÓ

El bisbat de Solsona celebra el 425è aniversari

Amb la presència de cinc bisbes i multitud de fidels || Malgrat que ahir es va fer la celebració, la data oficial és l’1 d’agost

Imatge de la celebració del 425 aniversari del bisbat de Solsona.

Imatge de la celebració del 425 aniversari del bisbat de Solsona.TWITTER BISBAT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església de Solsona va celebrar ahir el 425 aniversari de la seua creació en un acte que va comptar amb la presència de cinc bisbes i una gran quantitat de fidels. L’acte va tenir lloc a la catedral de la localitat. Malgrat que la data oficial de l’aniversari és l’1 d’agost, la celebració es va oficiar ahir diumenge.

La jornada va començar a les 12 del matí amb la presentació de l’exposició ALBA, més de 400 anys d’indumentària litúrgica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. La mostra va ser organitzada pel mateix museu, que a més va fer una jornada de portes obertes perquè tots els visitants poguessin veure l’exposició.

També es va inaugurar una exposició sobre vestits al Museu Diocesà i Episcopal de Solsona

A continuació i ja a les 18 hores, va tenir lloc una eucaristia a la catedral, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i amb la presència del també arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; el bisbe de Solsona, Xavier Novell; el bisbe de Vic, Romà Casanova, i el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra. Després de la missa, es van ballar sardanes a la plaça del Palau Episcopal de Solsona.

El dia 1 d’agost de l’any 1593, el papa Climent VIII, a petició del rei Felip II, va crear el bisbat de Solsona, i va convertir l’església de l’antic monestir solsoní de monjos agustins en catedral, sota la mateixa advocació de Santa Maria convertint la mansió de l’abat en palau episcopal.

D’aquesta manera, el nou bisbat va ser dotat amb les rendes d’uns quants monestirs i priorats suprimits l’any anterior. Segons el bisbat de Solsona, la celebració dels 425 anys és una pàgina de la història digna de recordar. Alhora, pot ser l’ocasió d’una renovació pastoral del bisbat, en una “església que surt” a la recerca d’unes comunitats evangelitzadores.

tracking