SEGRE

El Govern estudia reduir la velocitat a les vies secundàries

Una senyal de límit de velocitat en una carretera de Lleida.

El Govern estudia reduir la velocitat a les vies secundàriesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la DGT, Pere Navarro, ha avançat aquest dimarts que és a l’agenda de l’Executiu baixar el límit de velocitat màxima de 100 km/h a les carreteres secundàries amb l’objectiu d’homologar Espanya amb altres països europeus com França que recentment ha reduït a 80km/h. "Hem obert el debat per reduir el límit a les carreteres secundàries", ha dit Navarro en la roda de premsa de les dades de sinistralitat viària d’aquest estiu, en el qual el 77 per cent dels morts s’han registrat en carreteres convencionals, on la meitat dels accidents es produeix per una sortida de via i, com a norma general, per excés de velocitat.

Després de recordar que els seus dos antecessors tenien sobre la taula baixar la velocitat en aquest tipus de carreteres de 100 a 90km/h i de no aconseguir finalment fer-ho, Navarro ha apel·lat a la prudència i ha preferit no fixar cap termini per executar-la. "Em costa trobar arguments en contra però en aquest país cada vegada que toques el tema de velocitat surten resistències estranyes", ha fet broma el director de Trànsit abans d’assenyalar que Espanya, amb 100km/h de límit màxim en secundàries és un dels sis únics països europeus que manté aquesta velocitat juntament amb Romania, Polònia, Irlanda, Alemanya i Àustria.

Davant aquests països, a 90 km/h com a màxim es troben Bèlgica, Croàcia, Grècia, Itàlia, o Portugal i a 80km/h Suïssa, Noruega, Països Baixos, Malta, França Finlàndia o Dinamarca.

tracking