SEGRE

EDUCACIÓ PLATAFORMES

El Youtoumestre de l'Urgell

Un professor d’Agramunt que treballa en una escola de Tàrrega, Ricard Bertran, crea un canal de YouTube com a eina pedagògica || Per atansar continguts educatius als alumnes

Ricard Bertran mostrant ahir el canal a YouTube.

Ricard Bertran mostrant ahir el canal a YouTube.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya.” Aquesta popular frase defineix la iniciativa que ha posat en marxa Ricard Bertran, mestre de sisè de primària al col·legi Àngel Guimerà de Tàrrega i natural d’Agramunt. Bertran ha creat un canal a YouTube, sota el nom de Youtoumestre, com a eina pedagògica per atansar continguts educatius als seus alumnes de sisè de primària de forma divertida, segons va avançar Ràdio Tàrrega. Durant el curs passat, a l’escola van treballar un projecte centrat en els mitjans de comunicació i al juny va decidir convertir-se en youtuber per donar a conèixer als alumnes aquesta plataforma digital de difusió de continguts alhora que explicar dos conceptes de llengua catalana: anàfora i personificació.

Bertran va pujar el vídeo a la nit i l’endemà li va arribar la sorpresa, quan a l’entrar a classe, “el vídeo ja tenia força visualitzacions i la majoria dels alumnes l’havien vist i fins i tot l’havien compartit amb la família i amics”. Segons Bertran, “de totes les vegades que he explicat aquests conceptes a classe, va ser la que van quedar més clars”.

El canal disposa de sis vídeos que compten amb més d’un miler de visualitzacions

La bona acollida del primer vídeo va animar Bertran a continuar amb el projecte i de moment el canal, amb un total de 374 subscriptors, ja disposa de sis vídeos que compten amb més d’un miler de visualitzacions; un, el videoclip, ha arribat fins i tot a les 2.500. Bertran va assegurar ahir que “utilitzar el mateix codi que els alumnes fa que s’estableixi una complicitat i més respecte”. De moment, per Bertran aquest projecte és només un recurs educatiu del qual va destacar com a avantatges que “els alumnes veuen els vídeos perquè volen i ho fan quan volen, no per obligació com ser a classe”.

Ricard Bertran, que es va formar en Comunicació Audiovisual, ja utilitzava habitualment aquest format com a eina educativa. A més a més té formació musical, va ser director de l’Escola de Música d’Agramunt i va crear i va dirigir les cobles de la capital del Sió; ha fet teatre amb el Grup Escènic Agramuntí (GEA) i ha escrit diferents llibres com Un menjar celestial o Un petó de xocolata. És a dir, compta amb una sèrie de coneixements transversals que l’han ajudat ser un bon youtuber.

tracking