SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES INAUGURACIÓ

Tot a punt a FiraTàrrega

Mig centenar d’espectacles de 45 companyies, amb 227 funcions des d’avui i fins diumenge || La proposta inaugural, art visual i poètic de gran format, es trasllada al parc de Sant Eloi

Els operaris ultimaven ahir el muntatge de l’estructura vertical de 9 metres per a l’obra inaugural.

Els operaris ultimaven ahir el muntatge de l’estructura vertical de 9 metres per a l’obra inaugural.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega aixeca avui el teló avui amb 45 companyies de vuit països que oferiran fins diumenge vinent 227 funcions de mig centenar d’espectacles de diferents arts escèniques, dels quals 105 seran gratuïts i 122, de pagament. D’aquests últims ja hi ha 65 funcions esgotades i un 77,9% del total de l’ocupació plena.

No queden entrades per a Correo de Proyecto Correo, Les 7 diferències d’El Pont Flotant, Prácticas de vuelo para acabar con el olvido de Chroma Teatre i Pedrolo, pas a pas, de Xavier Garcia. En total, el certamen comptarà amb 22 espais d’exhibició, que ompliran la capital de l’Urgell d’artistes i públic.

Quatre espectacles amb les entrades esgotades i un total de 65 de les 122 funcions de pagament

La jornada d’avui començarà les 19.00 hores amb la inauguració oficial a càrrec de la consellera de Cultura, Laura Borràs, a la Llotja. Seguidament, a les 21.30 hores, tindrà lloc l’espectacle inaugural, que es traslladarà al parc de Sant Eloi, amb els francesos La Compagine Lucamoros i el seu La Tortue de Gauguin, una proposta interdisciplinària, poètica i de gran format que combina la pintura i la música en directe amb el teatre d’ombres La jornada es completarà amb 14 espectacles més, entre els quals destaca la posada en escena de la polèmica obra de Chroma Teatre, que finalment es representarà a la part exterior del cementiri i de la qual ja no queden entrades, o l’estrena de la primera obra de carrer de Zum Zum Teatre després de 25 anys de trajectòria que, al costat de Quim Bigas, presentarà l’obra Hippos al Pati, espai escènic recuperat després del trasllat de les taquilles a l’Espai Mercat.

El Museu Comarcal de l’Urgell va inaugurar ahir una exposició de Pati Baztán que mostra dotze obres amb una tècnica inventada per ella mateixa fa tres anys dissenyant l’escenografia de Club Pro de la Fira i que porta per nom Earth skin.

Més de 400 focus, 170 altaveus i 41 micròfons per a quatre dies L’àrea tècnica de FiraTàrrega requereix durant quatre dies 401 focus, 170 altaveus i 41 micròfons, va explicar ahir el responsable tècnic del certamen, Joan Marc Gabernet. A més, FiraTàrrega mou més de 130 persones només entre tècnics, muntatge i seguretat. La brigada municipal també participa en el muntatge des de fa més de dos setmanes dels 24 escenaris necessaris, distribuïts en 22 espais d’exhibició. Per la seua part, Renfe va informar ahir que reforçarà el servei de la línia R12 amb 1.500 places addicionals, la qual cosa suposarà prop de 8.000 places entre Lleida i Barcelona.

Els operaris ultimaven ahir el muntatge de l’estructura vertical de 9 metres per a l’obra inaugural.

Els operaris ultimaven ahir el muntatge de l’estructura vertical de 9 metres per a l’obra inaugural.XAVIER SANTESMASSES

tracking