SEGRE

GUIA

'Campeones', als Oscars

La pel·lícula de Javier Fesser és l’escollida per l’Acadèmia de Cine per representar Espanya || És la més taquillera de l’any

Imatge dels actors que protagonitzen ‘Campeones’.

Imatge dels actors que protagonitzen ‘Campeones’.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula Campeones, dirigida per Javier Fesser, va ser l’elegida ahir per l’Acadèmia de Cine per representar Espanya en la pròxima edició dels premis Oscar el 2019, en els quals aspira a millor film de parla no anglesa. Campeones, que és la cinta espanyola més taquillera de l’any, es va imposar a les altres dos preseleccionades, Handia, de Jon Garaño i Aitor Arregi, i Todos lo saben, d’Asghar Farhadi.

Estrenada l’abril passat, la pel·lícula es manté en cartellera després de gairebé cinc mesos. L’han vist més de 3,2 milions d’espectadors i acumula una recaptació de 18,6 milions d’euros, cosa que la situa com a tercera en la classificació anual només darrere de Jurassic World: El regne caigut i els últims Venjadors.

Interpretada per un elenc mixt d’actors professionals, amb Javier Gutiérrez al capdavant, i un grup de joves discapacitats que són els protagonistes, la comèdia narra com un entrenador de bàsquet professional, ple de problemes i frustracions, recupera la seua vida gràcies a l’equip de persones amb discapacitat intel·lectual que, per avatars de la vida, acaba entrenant.

Després de conèixer la notícia, Fesser va considerar que la selecció demostra que “no està disputat fer cine de qualitat i que emocioni”.

tracking