SEGRE

SALUT NOVETAT

Creu Roja llança una app per localitzar desfibril·ladors

L’aplicació és gratuïta i alerta persones amb coneixements sanitaris || Per reduir la mortalitat per aturada cardíaca

Imatge de l’app.

Imatge de l’app.CRUZ ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja celebra avui el Dia Mundial dels Primers Auxilis amb el llançament d’una aplicació mòbil basada en un mapa col·laboratiu de desfibril·ladors a Espanya. Tenint com a protagonista l’heroïna Ariadna, un personatge dissenyat per Ágatha Ruiz de la Prada, l’usuari podrà registrar-se com a rastrejador, per poder indicar la localització de desfibril·ladors tant en espais públics com privats amb fotografies del lloc perquè sigui més fàcil trobar el dispositiu, o col·laborador, qualsevol persona que disposi d’un certificat oficial de tècniques en tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP).

L’objectiu és millorar la taxa de supervivència per problemes cardíacs ja que, segons apunta la mateixa entitat, cada any es produeixen a Espanya 30.000 casos de mort sobtada cardíaca. A més de geolocalitzar els aparells sanitaris més propers, l’aplicació també envia una alerta als voluntaris de Creu Roja que es trobin a prop de l’incident. “La celeritat amb què es tracta els pacients quan pateixen una parada cardíaca és clau, ja que per cada minut que passa sense actuar es redueixen un deu per cent les probabilitats de supervivència”, expliquen. I és que, segons les últimes enquestes, tan sols un tres per cent de la població sap fer maniobres de reanimació si es troba en situacions com aquestes, per la qual cosa no sempre s’aconsegueix una resposta ràpida.

La dissenyadora de moda Ágatha Ruiz de la Prada va ser una de les primeres a afegir-se a aquest projecte solidari, dissenyant la imatge d’Ariadna, encara que tots els usuaris poden col·laborar indicant o validant la ubicació dels desfibril·ladors més propers al nostre entorn quotidià. Es tracta d’un projecte en el qual han col·laborat de forma conjunta la Societat Espanyola de Cardiologia, la Fundació Espanyola del Cor i Creu Roja per commemorar el Dia Mundial dels Primers Auxilis. L’aplicació es podrà descarregar de forma gratuïta a partir d’avui i estarà disponible per als dispositius iOs i Android.

tracking