SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

La cooperació, cosa de tots

La Generalitat obre a la societat el debat sobre projectes internacionals que es beneficiaran d’ajuts d’uns 30 milions anuals || Procés participatiu amb sessions presencials i ‘online’ fins al novembre

Un moment de la presentació del projecte ahir a les institucions i entitats lleidatanes.

Un moment de la presentació del projecte ahir a les institucions i entitats lleidatanes.COOPERACIÓN AL DESENVOLUPAMENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat obrirà un procés participatiu perquè tots els ciutadans, institucions i entitats decideixin la contribució catalana al desenvolupament global dels propers anys, que es concretarà en el pròxim pla director en aquesta matèria. Així ho van anunciar ahir el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña, durant la presentació a Lleida del projecte Visió 2030: la contribució catalana al desenvolupament global, que per primera vegada tindrà en compte tots els actors de la societat per definir noves estratègies de les polítiques públiques.

Ho farà a través de 24 sessions presencials en les quals es discutiran 21 temes diferents entre el 19 de setembre i el 30 d’octubre, així com a través d’un portal web de debat −participa.gencat.cat− en el qual els interessats podran seguir a temps real en quina etapa es troba el procés.

Un projecte a dotze anys vista basat en els objectius de creixement sostenible de Nacions Unides

“És un projecte a dotze anys vista amb què volem detectar els grans consensos de país i veure com aquests se sincronitzen amb els consensos globals”, va explicar Peña sobre aquesta iniciativa, que es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides. I és que Visió 2030 té com a idea central que “com més gran sigui el nombre i la diversitat d’aportacions, més ric serà el procés i el resultat”.

En aquest sentit, destaquen que “no només busquem la participació del ciutadà més proper, també la de totes les persones que es veuran involucrats en una mesura o una altra en aquest pla: les institucions i persones d’altres països amb els quals hem de col·laborar”.

La cooperació catalana té com a objectius estratègics la defensa i la promoció dels drets humans de les dones i dels col·lectius dels pobles. El Pla 2018 en aquesta matèria té una dotació de 32,1 milions d’euros, dels quals 17,9 seran gestionats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Tot i així, director de Cooperació al Desenvolupament va posar èmfasi en la importància que “l’ajuda al desenvolupament per part de Catalunya s’acosta als prop de setanta milions d’euros anuals, tenint en compte l’aportació del Govern, les diputacions, ajuntaments i altres entitats”.

Focus en els drets de la dona i els poblesEl Govern català va aprovar a finals de juliol el pla anual de cooperació al desenvolupament per a aquest 2018, mantenint com principals eixos la prevenció de violències a Guatemala, el Salvador i Colòmbia; la crisi de refugiats al Líban; i la protecció dels defensors dels drets humans a tot el món, però especialment a l’Amèrica Llatina. Per a tot plegat, el pressupost ascendeix a 32 milions d’euros.

tracking