SEGRE

ECONOMIA CONSUM

Els forners reclamen formació davant de la falta de relleu professional

Alerten de futurs tancaments, també per la competència del pa congelat

La presidenta del gremi, Pilar Marqués, a la dreta.

La presidenta del gremi, Pilar Marqués, a la dreta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Gremi de Flequers de Lleida alerta que la falta de relleu generacional i la competència dels establiments que venen pa congelat provocarà el tancament progressiu de fleques tradicionals en els pròxims anys. La presidenta del gremi, Pilar Marqués, no va poder quantificar un percentatge, però va indicar que, en els últims anys, moltes ja han abaixat la persiana i va remarcar que continuarà passant si no posen remei abans a la situació. Per això, va instar el departament d’Ensenyament a promoure estudis per formar forners i disposar, d’aquesta manera, de joves qualificats per treballar al sector.

“El més important és la formació”, va assenyalar, i va indicar que “cada vegada més, els obradors estan preparats per treballar de dia”, argument amb el qual espera motivar els joves perquè optin per aquesta professió, al no anar associada indissolublement a treballar de matinada. De fet, aquest curs, la Formació Professional ha perdut més de tres-cents alumnes, després d’anys d’increments, precisament en bona part per la falta d’interès per aprendre oficis tradicionals, tal com va publicar aquest diari.

El gremi difon les qualitats del pa artesà davant de l’elaborat amb masses congelades

Així mateix, la presidenta dels forners de Lleida va apuntar que també posen de la seua part per intentar mantenir els seus negocis “treballant més perquè el consumidor sàpiga apreciar més les qualitats del pa de fleca i conegui les no qualitats del pa congelat”. “Ara sembla que tothom fa pa”, va assenyalar, amb referència que es pot trobar aquest producte a múltiples establiments, com ara gasolineres i supermercats, i va reivindicar la qualitat del pa que elaboren a les fleques tradicionals.

A Girona, el gremi assegura que en deu anys desapareixeran el quaranta per cent de les fleques artesanes també per la falta de relleu i per la competència que suposa el pa congelat. Sobre aquesta última qüestió, els forners de Girona reclamen a l’administració que obligui els establiments que venen pa elaborat amb masses congelades a donar informació per tal que els clients sàpiguen quin producte estan consumint.

tracking