SEGRE

LLEIDA DE FESTA

Les festes majors continuen a Lleida a la recta final de l’estiu

Tradició, música i animació, protagonistes del cap de setmana || Actes a Térmens, Guissona i Soses, entre altres localitats

344175_1.jpg

344175_1.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seròs, Soses, Tremp, Solsona, Térmens, Guissona, Bovera i Artesa de Segre són algunes de les localitats lleidatanes que aquest cap de setmana han celebrat les festes majors coincidint amb els dies previs a la Diada Nacional de Catalunya i els últims dies de l’estiu, època per antonomàsia dels festejos populars. A Térmens, l’escriptora creadora de Les Tres Bessones, Roser Capdevila, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida oficial de les festes amb un pregó en el qual va animar els veïns a gaudir dels festejos i va reivindicar també la importància de la cultura. També els petits van ser els grans protagonistes d’una jornada en què un refrescant parc aquàtic va encarregar-se de fer-ho passar bé a tots els assistents. Igual de divertides van ser les activitats de Guissona, que al matí es va convertir en el punt de trobada d’onze colles geganteres vingudes d’arreu de Catalunya. Tanmateix, els plat fort que tenia previst el programa era el concert del grup local El Petit de Cal Eril, el qual va esgotar totes les entrades.

Més gastronòmics van ser els festejos d’Artesa de Segre i Soses, on els veïns van gaudir de menjars populars amb les cassoles de tros. A Castellnou de Seana, el principal atractiu va ser la concentració de tractors antics, que van recórrer el centre de la localitat i el van omplir de colors cridaners. Per la seua part, a la capital del Solsonès, la tradició va tornar a ser la gran protagonista d’un cap de setmana en què els Trabucaires, els gegants i les pubilles van fer passar-ho pipa als veïns amb les cercaviles. Els jocs per als més petits, els dinars populars, les revetlles musicals i els tradicionals balls s’allargaran, en algunes localitats, fins demà, posant fi al pont festiu amb la celebració de la Diada Nacional.

344175_2.jpg

344175_2.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

344175_3.jpg

344175_3.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

344175_4.jpg

344175_4.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

344175_5.jpg

344175_5.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

344175_6.jpg

344175_6.jpgAJUNTAMENT DE SOLSONA

tracking