SEGRE

SALUT ADDICCIONS

Elaboren un pla per atendre les addiccions al joc i internet

Més de 140 lleidatans van iniciar un tractament per drogues l’any passat

Imatge d’arxiu de joves utilitzant el telèfon mòbil.

Imatge d’arxiu de joves utilitzant el telèfon mòbil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut està elaborant un pla per atendre les addiccions comportamentals, és a dir, sense substància, que inclouen el joc patològic, la compra compulsiva, l’ús de noves tecnologies o l’addicció al joc, davant de l’increment de consultes per part dels pacients. Segons explica la conselleria en una resposta parlamentària, aquest pla contempla l’atenció des de l’àmbit de la prevenció. Aquest tipus d’addiccions ja s’inclouen a la cartera de serveis dels Centres d’Atenció i Seguiment (CAS) a les Drogodependències, que ja compten amb programes de tractament específics de manera coordinada amb els centres de salut mental i les unitats especialitzades.

Segons afirma la conselleria, actualment es porta a terme un estudi de la situació entorn de l’abordatge de les addiccions comportamentals per detectar les necessitats i perfilar les línies d’acció adequades. En aquest pla es contempla més formació per als equips professionals dels CAS i s’està conformant un grup de treball de professionals que treballaran conjuntament per definir les línies prioritàries a implementar en aquest tipus d’addiccions sense substància. Un treball, afegeix la conselleria, que es fa d’acord amb la nova Estratègia Nacional sobre Addiccions 2017-2014 del ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que inclou específicament l’atenció a les addiccions sense substàncies com el joc patològic, noves tecnologies o el sexe.

El programa busca ampliar la coordinació per actuar des de la prevenció en aquest tipus d’addiccions

Pel que fa a les drogoaddiccions, la conselleria inclou a la resposta parlamentària els pacients que van iniciar un tractament l’any 2017 per drogoaddiccions.

En el cas de les comarques de Ponent, un total de 146 persones van començar a ser tractades per alcohol o drogues als CAS de Lleida, la Seu d’Urgell, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Solsonès i Mollerussa. Diferenciant per trams d’edat, més de la meitat dels lleidatans que han iniciat algun tractament per drogoaddicció tenen entre 30 i 49 anys, un 24 per cent van dels 50 als 69 anys, i el 19 per cent en tenen entre 18 i 29.

tracking