SEGRE

Menys vols de l'Imserso

L’oferta de viatges des d’Alguaire a Menorca per a jubilats es redueix, amb cinc xàrters davant els deu de la temporada passada

L'agència Ilertravel de Mollerussa ja feia tràmits ahir per als viatges de l'Imserso.

L'agència Ilertravel de Mollerussa ja feia tràmits ahir per als viatges de l'Imserso.ILERTRAVEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jubilats lleidatans podran tornar a viatjar a Menorca i a Mallorca amb l’Imserso des de l’aeroport d’Alguaire, però tindran menys oportunitats per fer-ho. I és que Mundiplan, la Unió Temporal d’Empreses encarregada pel ministeri de Sanitat de l’organització dels viatges per a jubilats a les Balears i les Canàries, ha reduït el nombre de sortides d’avions des de l’aeroport lleidatà. Concretament, i segons consta a la planificació de la pàgina web, ha programat a Menorca cinc vols xàrters, la meitat dels que van sortir l’any passat, quan van ser una desena amb un total de mil places i una ocupació pràcticament del cent per cent.

Així mateix, canvien les dates, ja que aquests cinc vols seran entre els mesos d’octubre i novembre, mentre que la temporada passada van ser al març, abril i maig, i es manté que seran per al paquet de vacances de vuit dies. Pel que fa al cas de Mallorca, Mundiplan va reservar l’any passat places en disset vols de la línia regular amb què compta l’aeroport lleidatà tot l’any, mentre que en aquesta ocasió serà en una dotzena els mesos de febrer, març i abril. Aquí hi ha més opcions, perquè pot escollir-se entre viatges de vuit, deu i quinze dies de durada.

Des de Mundiplan van explicar que també hi havia previsió de vols xàrter durant els mesos de març i abril, però en el dia d’avui no apareixen a la programació ni tampoc en tenen constància en agències de viatges de la província, que apunten a la necessitat d’omplir avions que surten des de Barcelona com a causa de reduir el nombre de vols des d’Alguaire. A més, aquesta decisió beneficia, per exemple, jubilats de la Segarra, ja que si la sortida és des del Prat, el transport fins a l’aeroport va inclòs, però si el vol surt des de la província de residència, és a càrrec del viatger.

No obstant, des de Mundiplan van apuntar que durant la temporada hi pot haver canvis, amb noves sortides i destinacions. A més, van recordar que els jubilats lleidatans tenen places assignades per viatjar des de Barcelona tant a Mallorca com a Menorca, així com a Eivissa, Gran Canària i Tenerife.

ELS VOLS

  • MENORCA

Dos sortides a l’octubre i tres al novembre

Les sortides programades des de l’aeroport de Lleida-Alguaire per viatjar amb l’Imserso a Menorca tindran lloc els pròxims dies 19 i 26 d’octubre i 2, 9 i 16 de novembre, segons la informació que constava ahir publicada a la pàgina web de Mundiplan.

  • MALLORCA

Places en dotze vols de la línia regular

L’oferta de l’Imserso perquè els jubilats lleidatans viatgin a Mallorca inclou places en dotze vols de la línia regular d’Air Nostrum des d’Alguaire a la capital balear entre els mesos de febrer i abril. També hi ha possibilitat de volar des de Barcelona amb el transport per carretera inclòs en el preu des de Lleida.

LES CLAUS

Imatge de dilluns en una agència d’Halcón Viajes a Lleida.

  • Tres dies de venda

La venda dels viatges a Catalunya, i per tant a les comarques lleidatanes, començarà demà a les agències de viatge (encara que ahir ja s’avançaven tràmits) i s’allargarà durant dissabte i el dilluns següent. Per fer la reserva els interessats han d’haver rebut la carta d’acreditació en què figura el dia que han d’anar a l’agència.

  • Acreditació

El dia assignat a cada jubilat per adquirir els viatges s’estableix partint d’un sistema de punts en el qual es té en compte l’edat de la persona, la renda i l’historial de viatges que ha fet amb l’Imserso.

  • Balears

El programa de vacances per a les illes Balears ofereix viatges amb estades de set, nou o bé catorze nits. Els preus oscil·len entre els 146 i els 409 euros, en funicó de la durada de les vacances, i també depenent de si inclou el transport o no fins a l’illa en qüestió

  • Canàries

Un altre dels paquets de viatge inclou les illes Canàries. Aquí els jubilats poden optar per vacances que van des dels 191 euros fins als 604. Les estades també poden ser de set, nou o catorze nits i es pot contractar el transport per separat.

  • Zona costanera peninsular

Els jubilats poden viatjar també a les zones costaneres de Catalunya, Andalusia, País Valencià i Múrcia. Les estades tornen a ser de set, nou o catorze nits i el preu oscil·la entre els 146 i els 377 euros.

  • Turisme d’interior

L’última de les opcions és el turisme d’interior, que ofereix tres modalitats. D’una banda, capitals de província, amb dos i tres nits i amb preus que van dels 93 i als 237 euros. D’altra banda, els circuits, de quatre, cinc o sis nits i preus que oscil·len entre els 228 i els 293 euros. Finalment, hi ha turisme de naturalesa, de tres o quatre nits que valen entre 206 Imatge de dilluns en una agència d’Halcón Viajes a Lleida. i 262 euros.

tracking