SEGRE

PRESTACIONS SOCIALS

La Renda Garantida serà més flexible i augmentarà la quantia

Set de cada deu peticions, denegades, però podran tornar a sol·licitar ajuts

Cues a Lleida per sol·licitar la renda el dia que va entrar en vigor la llei.

Cues a Lleida per sol·licitar la renda el dia que va entrar en vigor la llei.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa un any les persones en situació de vulnerabilitat poden optar als ajuts de la Renda Garantida de Ciutadania malgrat que, segons el departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, a partir d’ara es flexibilitzaran els requisits i els beneficiaris detectaran un lleuger augment de les prestacions. Fins ara, la Generalitat ha registrat 69.197 sol·licituds, de les quals tan sols se n’han aprovat més de cinc mil. El 73 per cent es van denegar al tenir ingressos superiors al llindar de la renda, la qual cosa implica que set de cada deu ajuts no s’han concedit des que es va implantar aquesta llei. A la província, almenys 2.000 lleidatans cobren la Renda Mínima Garantida de forma automàtica des que va entrar en vigor el 15 de setembre, ja que eren beneficiaris del salari PIRMI. Aquests beneficiaris cobren 564 euros. El conseller Chakir el Homrani va culpar ahir l’aplicació de l’article 155 de la Constitució del fet que no s’hagin acabat de desplegar aquestes prestacions, així com que encara no se’n puguin beneficiar col·lectius vulnerables com les persones sense llar o les víctimes de violència de gènere, un marc legal que ha començat a negociar amb les entitats socials.

Segons va assenyalar El Homrani, s’han “perdut” vuit mesos en els quals ha faltat “lideratge polític”, de manera que l’objectiu de l’actual Govern és “treballar per implementar un llei que va nàixer per ser una ajuda a les persones en risc de pobresa, però no un abordatge”. Per aquesta raó, va recordar que “l’objectiu final d’aquesta llei és millorar la inserció laboral de les persones que es troben fora dels circuits convencionals del mercat de treball i que, per tant, requereix plans de formació i ocupació”.

Les prestacions estan destinades a les persones en risc de pobresa o sense feina

En aquesta línia, la Renda Garantida de Ciutadania ha aconseguit en aquests últims mesos que prop de 2.600 persones trobessin feina gràcies a les polítiques d’activació, cosa que ha provocat que hagin pogut sortir del programa d’ajuts.

tracking