SEGRE

FIRES HISTÒRIA

Balaguer tanca l'Harpia més festiva

Rècord de visitants a la fira medieval de la capital de la Noguera, que recupera activitats com el ball del galop || Més proximitat amb el públic, entre les claus de la vuitena edició

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tornar a l’època medieval i reviure el passat històric ha estat a l’abast de la mà durant tot el cap de setmana a Balaguer. La capital de la Noguera va tancar ahir la vuitena edició de la Fira de l’Harpia, una festa que transforma diversos punts de la ciutat en escenaris d’un passat històric i que aquest any ha aconseguit la seua festa més multitudinària. D’altra banda, l’ajuntament va destacar que la sensació és que aquest any han participat més persones que mai a la fira de l’Harpia, el tema de la qual en aquesta vuitena edició era la mort.

Així mateix, l’acte més esperat de la jornada i una de les novetats d’aquest any era la recuperació del galop, la dansa autòctona en què van participar unes quaranta parelles de totes les edats. Era el pas previ al Vermut dels Enamorats. Durant tota la jornada els tallers i els jocs tradicionals van tornar a fer les delícies de grans i petits, que també van gaudir d’un mercat artesanal amb més de cent parades, animat per joglars i espectacles de dansa. El campament medieval ha estat un dels principals focus de la festa, amb prop de 150 recreacionistes que van representar diferents escenes de la vida quotidiana d’aquella època. L’ajuntament va assenyalar que l’objectiu era fer la festa més pròxima al públic, per la qual cosa al sopar de dissabte es van posar taules i cadires a lliure disposició, que va ser tot un èxit. També les conferències i les visites guiades van servir al propòsit de captar visitants d’altres punts de la província. Un altre punt fort de la jornada va ser el safareig, en què l’Associació Dona Rural de Balaguer va demostrar com es feia la cua en l’època medieval, així com el Ball de l’Harpia. Durant la jornada, cavallers i princeses van desfilar per la plaça Mercadal. Finalment, els grups de recreació es van acomiadar del públic assistent i una gran batucada va posar el colofó a la fira.

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.AMADO FORROLLA

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.

La jornada d’ahir va acollir la recuperació del galop.AMADO FORROLLA

tracking