SEGRE

La Generalitat demana prohibir fumar als cotxes i al voltant dels centres esportius

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix.

La Generalitat demana prohibir fumar als cotxes i al voltant dels centres esportiusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha defensat aquest dilluns que es prohibeixi fumar als cotxes, i ha anunciat que estan parlant amb els ajuntaments catalans perquè prohibeixin fumar als perímetres a l’aire lliure al voltant dels centres esportius. En declaracions a RAC-1, Guix ha assenyalat que "si la gent deixa de fumar al cotxe baixarà el nombre de fumadors", i a més ha argumentat que "des que agafes el cigarro fins que comences a fumar són 4 o 5 segons en els quals es perd el contacte visual amb la carretera".

Guix ha anunciat que Salut Pública vol "buscar consensos" per aconseguir que es prohibeixi fumar als cotxes i que vol que això sigui assumit "tant a la llei catalana d’addiccions com a la Direcció General de Trànsit. Ens agradaria atacar-lo per tots els costats". "Encara hi ha molta gent fumant mentre condueix", ha alertat Guix.

Segons el secretari de Salut Pública, "el principal per a nosaltres és el tema de la salut: fumar en espais tancats i sobretot amb embarassades o nens és enormement perillós per a la salut". "A més -ha agregat- està tot el tema de seguretat. El fet d’agafar, encendre i fumar un cigarro és un risc importantíssim per a la circulació. De fet, ja està prohibit menjar i beure mentre es condueix". En aquest sentit, ha adduït que "es calcula que tot el procés des que agafes el cigarro fins que l’encens i comences a fumar són 4 o 5 segons en què es perd el contacte visual amb la carretera. A 100 per hora està calculat que són més de 100 metres en què el conductor no controla el que té per davant".

Guix també ha anunciat: "Estem fent coses progressives. Estem intentant també avançar en acords amb els ajuntaments per prohibir fumar en segons quins perímetres al voltant d’edificis tals com esportius encara que siguin a l’aire lliure". Tanmateix, ha reconegut que "és difícil que puguem entrar en l’àmbit domèstic. Només podem insistir en el risc que suposa per a les persones".

tracking