SEGRE

BARCELONA

La Sagrada Família serà el 2022 l'edifici més alt de Barcelona

La torre, que comptarà amb dotze nivells i tindrà un primer espai interior de 60 metres d’altura

Vista de la creu ja instal·lada a la façana de la Passió del temple.

Vista de la creu ja instal·lada a la façana de la Passió del temple.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció de la Sagrada Família entren en la recta final amb l’aixecament de la Torre de Jesucrist, que es començarà a alçar el proper mes d’octubre i que, amb una altura de 172,5 metres, serà l’edifici més alt de Barcelona, quan acabi d’erigir-se el 2022.

L’arquitecte director del temple de la Sagrada Família, Jordi Faulí, ha explicat avui durant la presentació de l’estat de les obres de la Sagrada Família que la "previsió és que la construcció de la torre, que culminarà l’alçament de les sis torres centrals, acabi el 2022 amb la coronació de la creu".

La torre, que comptarà amb dotze nivells, tindrà un primer espai interior de 60 metres d’altura, on s’ubicarà una escala de caragol de pedra i el centre del qual permetrà el pas d’un ascensor "amb estructura mínima i tancament de vidre, que permetrà admirar l’interior de la torre", el recorregut total del qual, des del nivell del terra fins un mirador, serà de 144 metres, ha explicat Faulí.

Aquest primer espai estarà decorat amb 12 escenes sobre els evangelistes, el firmament i l’univers, i el seu cromatisme tindrà en compte els colors de la resta de les torres.

A falta de descripcions concretes de Gaudí sobre com havia de ser l’interior de la torre i partint que l’estructura "permet tenir espais lliures", la comissió artística del temple ha decidit quins elements es poden incloure com a ornamentació, seguint la premissa de Jesucrist, "Jo sóc el camí, la veritat i la vida", ha explicat Faulí.

L’arquitecte director ha assenyalat que ara "sabem els conceptes, però de moment està per definir si els elements decoratius seran pictòrics o estàtues".

Per la seua part, el president delegat de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat que estan acabades 8 de les 18 torres que formen el conjunt arquitectònic, que s’ha construït en un 70 % i l’acabament del qual està previst en la seua totalitat per a l’any 2026.

El conjunt de les 18 torres serà "plàsticament extraordinari", segons Faulí, que ha afegit que el "pròxim moment memorable serà cap a 2022, quan es culminin les sis torres centrals, que donaran una gran expressió de verticalitat a l’edifici".

El 2018 ha seguit la construcció de les torres dels Evangelistes, que arriben als 90 metres d’altura i en els últims mesos s’han col·locat els 4 ponts que les connecten amb la Torre de Jesucrist.

També ha seguit la construcció de la Torre de la Verge, l’alçària actual de la qual és de 99,87 metres, i es troba en el nivell 13 dels 19 que tindrà en el futur.

El 2018 també s’han completat la Façana de la Passió, amb la col·locació de l’escena del sepulcre i s’ha finalitzat l’espai ubicat entre el mur dels profetes del pòrtic superior i la base del finestral de la Façana.

El pressupost anual global de la Sagrada Família el 2018 és de 80 milions, dels que 50 es destinen a execució d’obres, i l’any passat va rebre la visita de 4.527.427 persones amb una mitjana diària de 15.000 persones.

Camps ha reconegut que el volum de visites "ha baixat sensiblement" respecte a 2017, quan van visitar en temple 4.561.848 persones, encara que "des de fa quatre mesos el nivell de visitants s’està recuperant".

El president delegat de Sagrada Família ha atribuït "en part als atemptats ocorreguts a Barcelona el descens de visitants" i ha remarcat que la Sagrada Família és "la primera entitat que instal·la escàners i arcs detectors" per garantir la seguretat.

Falten vuit anys per finalitzar la part constructiva el temple dissenyat per Antoni Gaudí, "encara que no l’ornamental", ha assenyalat Camps, que han explicat que una comissió artística formada per cinc crítics d’art són els encarregats de proposar les solucions artístiques per a les propostes que realitzen un equip de tres teòlegs, que són els que interpreten els textos de Gaudí.

tracking