SEGRE

MONTSEC PROPOSTES

Ciència, cultura i lleure, al V Festival d'Astronomia

L’esdeveniment tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger || Es preveuen 2.600 visitants

Presentació de la V edició del festival, ahir a la Diputació.

Presentació de la V edició del festival, ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger, del Parc Astronòmic Montsec (PAM), acollirà el V Festival d’Astronomia del Montsec, que combina activitats científiques, culturals i de lleure, al llarg del cap de setmana del 12 al 14 d’octubre. Entre les diverses activitats programades, destaquen un concert sota les estrelles el dissabte 13 i la visita nocturna amb espectacle Mil cent i un estels el divendres 12. Per a la canalla, les propostes que més crident l’atenció són la visita al COU Viatgers galàctics que consta d’una sessió al planetari, l’observació del sol, un taller de coets i un contacontes amb Patricia McGill o la sessió d’experiments a càrrec de Dani Jiménez, presentador de Dinàmiks de TV3. Els organitzadors preveuen una participació similar a la de l’any passat, amb aproximadament 2.600 visitants.

El certamen d’astronomia del Montsec barreja el coneixement científic, la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques, fet que la converteix una activitat única a l’estat espanyol. La presentació del cinquè festival va tenir lloc ahir i el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va remarcar la importància per al sector turístic l’organització d’esdeveniments a la tardor perquè “ajuden a la desestacionalització del turisme i a l’equilibri territorial amb propostes d’alta qualitat per als visitants”.

tracking