SEGRE

L'obesitat superarà el tabaquisme com a causa de càncer femení el 2043

El sobrepès en adults augmenta el risc de patir tretze tipus diferents de càncer

Una dona amb sobrepés

L'obesitat superarà el tabaquisme com a causa de càncer femení el 2043EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obesitat pot superar al tabaquisme com la principal causa de càncer prevenible entre les dones britàniques durant els propers vint-i-cinc anys, segons un informe publicat aquest dilluns per l’organització benèfica Cancer Research UK. En l’actualitat, el 12 % dels càncers en dones estan relacionats amb el tabaquisme i el 7 % amb l’obesitat, però, d’acord amb Cancer Research UK, aquestes xifres variaran perquè el nombre de fumadores està caient i les taxes d’obesitat augmentant. Segons l’estudi, es calcula que per a 2035, el 10% dels càncers diagnosticats en dones (al voltant de 25.000 casos) podria estar relacionat amb el tabaquisme i el 9 % (al voltant de 23.000) amb l’excés de pes.

Amb vista al 2043, si la tendència persisteix, l’organització preveu que el sobrepès i l’obesitat se situïn com les principals causes de càncer evitable entre la població femenina.

Les dades apunten en un altre sentit per als homes, ja que aquests són més propensos a fumar i a patir malalties oncològiques relacionades amb el tabac. S’espera que per a ells la bretxa entre l’obesitat i el tabaquisme com a principal causa per tenir càncer s’estrenyi molt més tard que en les dones.

Cancer Research UK va afirmar que encara que existeix un percentatge d’homes més gran amb sobrepès, l’obesitat té un efecte més gran en les dones, ja que alguns dels tumors més comuns relacionats amb l’obesitat les afecten predominantment, com el de mama i úter.

L’entitat, que destina els seus fons a finançar projectes d’investigació del càncer, ha llançat una campanya a tot el Regne Unit per augmentar el coneixement dels vincles entre l’obesitat i el càncer.

El sobrepès en adults augmenta el risc de patir tretze tipus diferents de càncer, inclosos el de mama, intestí, tiroide, fetge i ronyó, però només una de cada set persones al Regne Unit és conscient d’aquesta vinculació, va assenyalar l’organització. La professora Linda Bauld, experta en prevenció de Cancer Research UK, va dir que el Govern britànic ha d’aprofitar l’èxit collit per les campanyes de prevenció del tabaquisme per reduir el nombre de càncers relacionats amb el sobrepès.

Segons va afirmar, la tasca és fonamental en els nens i adolescents, ja que els que pateixen sobrepès en la infantesa tenen cinc vegades més probabilitats de patir-lo com a adults. "És per això que estem creant consciència sobre el vincle entre el càncer i l’obesitat, i exigint mesures per protegir els nens com la prohibició d’anuncis de menjar porqueria abans de les 9 de la nit i les restriccions a les promocions de productes 'menys saludables’", va indicar Bauld.

tracking