SEGRE

Mollerussa vol aconseguir un rècord Guinness amb els vestits de paper

La iniciativa pretén reforçar la candidatura per a patrimoni immaterial de la UNESCO

L'alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, el coordinador de l'àrea i Carme Polo, responsable del Concurs de Vestits de Paper.

Mollerussa vol aconseguir un rècord Guinness amb els vestits de paperAjuntament de Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà els propers 6 i 7 d’octubre l’exhibició de més de 300 creacions entre totes les que han passat pel Concurs Nacional de Vestits de Paper al llarg de les seues 52 edicions. Segons l'alcalde, Marc Solsona, l’objectiu és aconseguir que la fita sigui validada per l’organització del World Guinnes Records, internacionalitzar els vestits de paper i aportar valor afegit a la candidatura perquè el certamen i tot el treball que l’envolta sigui considerat Patrimoni Immaterial per a la Humanitat per a la UNESCO.

Solsona ha indicat que la iniciativa s’emmarca a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i que també es treballa perquè els vestits de paper formin part de l’Inventari de Patrimoni Etnològic de Catalunya.

La mostra inclourà el centenar de vestits que formen l’exposició permanent que es pot veure al museu i uns altres 200 vestits més que formen part del fons del museu i que han estat rehabilitats per a l’ocasió per les modistes que col·laboren habitualment en el manteniment de les peces exposades a l’equipament. Aquests vestits estaran exposats al vestíbul, les llotges, la platea i l’escenari del teatre i estaran vinculats amb els del museu amb un itinerari senyalitzat. També s’hi afegirà una mostra representativa de vestits per a nines Barbie, que farà que s’arribi a una exhibició de prop de 350 peces.

tracking