SEGRE

RELIGIÓ PEDERÀSTIA

L'Església alemanya demana “perdó” pels seus abusos

Documentats 3.677 casos comesos per 1.670 religiosos catòlics entre el 1946 i el 2014 || “És la punta de l’iceberg”, diuen

El cardenal Reinhard Marx, a l’arribar a la Conferència Episcopal.

El cardenal Reinhard Marx, a l’arribar a la Conferència Episcopal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església catòlica alemanya va demanar ahir “perdó” pels milers de casos d’abusos sexuals a menors que van cometre els seus sacerdots durant dècades i per haver mirat cap a un altre costat com a institució, permetent que aquest escàndol prosseguís i ignorant les víctimes. El president de la Conferència Episcopal Alemanya, Reinhard Marx, va ser l’encarregat de pronunciar aquestes paraules en la presentació d’un informe independent que documenta almenys 3.677 casos d’abusos sexuals, comesos per 1.670 religiosos catòlics entre el 1946 i el 2014, i apunta que això és “probablement la punta de l’iceberg”. “Durant molt temps s’ha mentit a l’Església, s’ha mirat cap a un altre costat i s’ha ocultat. Demano perdó per tota aquesta claudicació i per tot el dolor”, va assegurar. Així mateix, Marx va dir sentir “vergonya” per “la confiança destruïda, pels delictes comesos per persones de l’Església” i “pels que van mirar cap a un altre costat per no prendre’s seriosament el que succeïa i no preocupar-se per les víctimes”.

Per la seua part, l’associació de víctimes va titllar l’estudi de superficial i va assegurar que les xifres d’abusos sexuals es mouen en una “dimensió totalment diferent”, segons el seu portaveu, Matthias Katsch, que va criticar que l’estudi no doni els noms dels autors dels abusos o de les persones que els van emparar.

tracking