SEGRE

Minut de silenci a Lleida per rebutjar la violència masclista

El minut de silenci a la plaça Paeria contra la violència masclista.

Minut de silenci a Lleida per rebutjar la violència masclistaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha convocat aquest dimecres al migdia un minut de silenci a la plaça de la Paeria per condemnar les agressions sexistes que s’han produït les últimes hores a l'Estat, amb quatre víctimes mortals. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha rebutjat "qualsevol mostra de violència masclista, que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones". Larrosa ha insistit en què “ens hem de posicionar a favor dels drets de les persones i en contra de la violència i la violència masclista”.

L’alcalde ha assegurat que calen mesures més contundents i ha apel·lat a la responsabilitat de les institucions que legislen en aquest àmbit perquè es prenguin decisions que permetin avançar en la prevenció de la violència masclista. Larrosa considera que és difícil preveure el comportament de les persones, “però de vegades és el sistema el que porta a aquestes situacions”, pel que s’ha de ser “valents, decidits i contundents” per anticipar-se.

Diversos regidors de la Corporació Municipal i representants institucionals, de cossos de seguretat i d’entitats de la ciutat han participat en el minut de silenci.

Una imatge del minut de silenci contra la violència masclista convocat a la plaça Paeria.

Minut de silenci a Lleida per rebutjar la violència masclistaÒscar Mirón

tracking