SEGRE

INICIATIVES FINANÇAMENT

Impuls a projectes socials

La Generalitat i La Caixa renoven un conveni de col·laboració per 30 milions || També per a temes culturals i de ciència

Pere Aragonès i Isidre Fainé, ahir, durant la firma.

Pere Aragonès i Isidre Fainé, ahir, durant la firma.LA CAIXA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, van firmar ahir la renovació del conveni de col·laboració en matèria social, cultural, de ciència i investigació. Segons l’acord, l’entitat financera es compromet a destinar fins a trenta milions d’euros a projectes d’associacions sense ànim de lucre que busquin una major igualtat social i més oportunitats per a persones sense recursos.

Concretament, es prioritzaran iniciatives que fomentin la conciliació familiar i la integració de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió; que donin suport a la formació de personal investigador; que promoguin projectes d’investigació biomèdica; que digitalitzin i difonguin documents d’interès històric; o que restaurin edificis i obres d’art.

L’aportació de La Caixa a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en més de vint anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d’euros que es van destinar el 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l’acord, als 30 milions actuals.

Una de les clares apostes de la fundació bancària és la investigació, que forma part d’un dels objectius primordials del Pla Estratègic 2016-2019. De fet, l’objectiu és triplicar la inversió en aquest àmbit fins a assolir els 90 milions d’euros l’any que ve. En aquest sentit, destaquen aportacions al Barcelona Institut of Science and Technology, la Fundació Pasqual Maragall o el Pediatric Cancer Center de Sant Joan de Déu.

tracking