SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA

Troben 126 granades de la Guerra Civil a Gerri de la Sal

Durant uns treballs en una masia deshabitada des de feia anys || Els Mossos han recuperat 190 artefactes aquest any a Ponent

Imatge dels 126 artefactes tal com van ser trobats.

Imatge dels 126 artefactes tal com van ser trobats.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han neutralitzat 126 granades de morter a Gerri de la Sal, concretament al nucli de Baen, on el 22 d’agost passat un testimoni va alertar la policia autonòmica de la troballa d’un gran nombre d’artefactes explosius de la Guerra Civil. Les granades havien estat localitzades prèviament durant els primers treballs de manteniment que es portaven a terme en una masia que feia anys que no estava habitada, segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra en un comunicat.

Després de rebre l’avís, una patrulla de la comissaria de Sort es va presentar al lloc i va determinar que es tractava de desenes de granades de morter que, a més a més, es trobaven perfectament apilades i amagades en una zona que havia estat un punt de conflicte important durant la Guerra Civil. Els agents especialistes van determinar que es tractava de 126 artefactes de 81 mil·límetres que no contenien l’espoleta detonadora, però que comptaven amb la càrrega interna intacta, per la qual cosa atesa la gran quantitat van preparar un dispositiu especial de seguretat perquè fossin retirades i neutralitzades per part del servei Tedax dels Mossos.

Des del gener ja s’han recuperat i neutralitzat un total de 190 bombes i artefactes de guerra que no havien explotat a les comarques lleidatanes.

tracking