SEGRE

Els pacients amb diabetis tipus 1 tenen hàbits més saludables

Segons una investigació que ha comptat amb la participació de l'IRBLleida

Els pacients amb diabetis tipus 1 tenen hàbits més saludables

Els pacients amb diabetis tipus 1 tenen hàbits més saludables

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona i del CIBER Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) han demostrat que els pacients adults amb diabetis tipus 1 mostren hàbits alimentaris més saludables i una major adhesió a la dieta mediterrània que no pas les persones no diabètiques. Es tracta del primer estudi que relaciona el compliment de la dieta mediterrània amb aquest tipus de pacients.

La investigació, publicada a la revista European Journal of Nutrition, també ha valorat de manera positiva que les persones amb diabetis tipus 1 facin activitat física.

A més, el treball mostra la influència del lloc de residència del pacient en l'adhesió a la dieta mediterrània, ja que els pacients residents en zones no urbanes mostren un millor patró dietètic. La primera autora de l'article, Minerva Granado-Casas, ha explicat que aquesta investigació és un avenç atès que demostra "la importància de realitzar una adequada educació nutricional en la població per augmentar l'adhesió a la dieta mediterrània, tant en pacients diabètics com en població sana, per a la prevenció de l'aparició de malalties cardiovasculars".

L'estudi comparatiu s'ha portat a terme de manera observacional, sense intervenir-hi, en 262 persones amb diabetis tipus 1 i 254 persones sense diabetis de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. 

tracking