SEGRE

Demanen incloure el càncer de mama en la llista europea de malalties professionals

Per la incidència d'aquesta patologia en les dones que treballen en el torn de nit

Demanen incloure el càncer de mama en la llista europea de malalties professionals

Demanen incloure el càncer de mama en la llista europea de malalties professionalsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eurodiputada ecologista francesa Michele Rivasi va demanar aquest dimarts a la Comissió Europea que inclogui el càncer de mama en la llista europea de malalties professionals per la incidència d’aquesta malaltia en les dones que treballen en el torn de nit. "Hi ha una incidència de més del 30% superior en dones que treballen a la nit de càncer de mama, per això ha de considerar-se una malaltia professional perquè existeix una relació directa", va assenyalar Rivasi, que va reclamar a la CE que la inclogui en la seua llista per aconseguir així especial atenció.

Rivasi es va fer eco d’un informe difós per l’associació Cyclosein, amb seu a França, que apunta a aquest augment de casos per a les que treballen de nit i que s’explica per la seua falta de melatonina i la incidència en els estrògens.

Rivasi va estar acompanyada en la roda de premsa per membres de l’associació, inclosa Sylvie Pioli, que ha treballat més de 25 anys en el torn de nit i va sobreviure a un càncer fa un parell d’anys.

tracking