SEGRE

Espanya dóna suport a retallar un 35% les emissions de cotxes i furgonetes per al 2030

Els països de la UE proven de tancar un acord sobre la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle

Una inspecció de gasos en un vehicle.

Espanya dóna suport a retallar un 35% les emissions de cotxes i furgonetes per al 2030EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va qualificar aquest dimarts de "bona proposta" la idea de retallar un 35% les emissions contaminants de cotxes i furgonetes per al 2030, com planteja Àustria, país que presideix la UE aquest semestre, per tractar de tancar un acord entre els països. "La proposta de compromís de la presidència austríaca és una bona proposta. És important entendre quin és el seu paper i en la mesura possible sortir d’aquí amb un acord tancat, crec que totes les altres coses són perdre el temps", va dir la ministra a la seua arribada a un Consell de titulars europeus de Medi Ambient.

En la reunió els països de la Unió Europea provaran de tancar un acord sobre la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle dels cotxes i furgonetes que els fabricants col·loquin al mercat a partir de 2030.

El Parlament Europeu, colegislador en aquest àmbit, ha fixat aquesta retallada en un 40% el 2030 per als nous cotxes i furgonetes en comparació amb els quals es registrin el 2021, la qual cosa suposa un nivell d’exigència molt superior al 30 % plantejat inicialment per la Comissió Europea.

tracking