SEGRE

ASSOCIACIÓ GÈNERE

La ciutat de Lleida, pionera a fer complir els plans d'igualtat

La Plataforma per a la Igualtat de Gènere Activa vetllarà per aconseguir-ho

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La implantació, aplicació i seguiment dels plans d’igualtat de gènere en empreses i administracions de més de 250 treballadors són tràmits obligatoris. I perquè es compleixin s’ha creat la Plataforma per a la Igualtat de Gènere Activa de Lleida (PIGALL), la primera associació a Catalunya i Espanya que naix amb aquests objectius, i que es va presentar ahir a Lleida.

L’associació està formada per un col·lectiu de persones que prové de diferents camps com la psicologia o la judicatura i que tenen en comú haver obtingut el certificat de professionalitat en promoció per a la igualtat efectiva de dones i homes, certificat que ofereix el Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Lleida per convertir-se en promotors d’igualtat de gènere.

Durant la presentació, la presidenta, María Alloza, va assegurar que l’objectiu de PIGALL és, mitjançant la conscienciació, “aplicar la igualtat de gènere en tots els àmbits del treball”, ja que és una necessitat “imperiosa i social” que les empreses “la garanteixin”. La UE obliga les empreses a tenir un segell d’igualtat que certifiqui el compliment de les seues polítiques. En cas de no tenir aquesta distinció obligatòria, Brussel·les denegaria les subvencions que pogués rebre aquesta empresa.

Naix el promotor d’igualtat La figura del promotor d’igualtat de gènere es crea en la llei d’igualtat de gènere del març del 2007, però no s’ha posat en pràctica fins ara amb cursos com els que ofereix el CIFO de Lleida. Els cursos que atorguen el certificat de professionalitat per a la promoció per a la igualtat efectiva d’homes i dones van començar el mes de maig de l’any 2017 i ja compten amb una segona promoció. Al tractar-se de cursos que busquen la igualtat, val a destacar que fins al moment tan sols dos homes han cursat aquest certificat.

Alumnes del curs per a la promoció per la igualtat efectiva de dones i homes, ahir.

Alumnes del curs per a la promoció per la igualtat efectiva de dones i homes, ahir.OSCAR MIRÓN

tracking