SEGRE

El papa Francesc: “L'avortament equival a pagar un sicari”

El papa carrega una altra vegada contra la interrupció voluntària de l’embaràs al comparar la amb els crims nazis

El papa Francesc, ahir, durant l'audiència setmanal al Vaticà.

El papa Francesc: “L'avortament equival a pagar un sicari”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc va carregar de nou aquest dimecres contra l’avortament durant l’audiència general que, cada dimecres, celebra a la plaça de Sant Pere, al Vaticà. El Summe Pontífex, en el marc d’una reflexió sobre el cinquè manament, “no mataràs”, va comparar la interrupció voluntària de l’embaràs, fins i tot en els supòsits en els quals el fetus experimenta problemes mèdics, amb “contractar un sicari per resoldre un problema”. Arran d’això, es va preguntar “com pot ser considerat terapèutic, civil, o simplement humà un acte que suprimeix una vida innocent en el seu naixement”.

Francesc va explicar que “el rebuig de la vida” del concebut sorgeix, al seu judici, de la por.  A més, va animar a proporcionar “veritable proximitat i solidaritat” als progenitors que, durant la gestació, descobreixen que el seu fill té algun tipus de diversitat funcional. “El que es presenta com un problema, és en realitat un do de Déu que pot treure’m de l’egoisme i fer-me créixer en l’amor”, va assegurar davant de la multitud de fidels. La d’ahir no és la primera vegada en què el papa ha criticat amb duresa la interrupció de l’embaràs.

El mes de juny passat ja va comparar l’avortament selectiu amb els crims comesos durant el nazisme ja que, a l’entendre del successor de Pere, ara es fa el mateix que efectuava el règim d’Adolf Hitler però “amb guants blancs”.

tracking