SEGRE

SALUT CONFERÈNCIA

La xarrada anul·lada a Balaguer sobre autisme, ara a Saragossa

El Col·legi de Metges la titlla de “pràctica fraudulenta” i en demana la cancel·lació

Un dels actes de l’associació lleidatana Dolça Revolució.

Un dels actes de l’associació lleidatana Dolça Revolució.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Metges de Saragossa va expressar ahir rebuig per la possible celebració a la capital aragonesa, diumenge que ve, de la conferència Malalties rares i autisme, que tenia previst celebrar-se el mateix dia a l’Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer i la setmana passada es va suspendre després que la Generalitat advertís que multaria el centre lleidatà amb fins a un milió d’euros.

La xarrada, que afirma que l’autisme es pot “curar” mitjançant la ingesta de clorit de sodi, serà encapçalada pel mexicà Gregorio J. Placeres i comptarà també amb la participació de Josep Pàmies. En aquest sentit, el Col·legi de Metges saragossà denuncia que els conferenciants “sense ser professionals mèdics, presumptament difonen pràctiques sense una base científica sostenible, incorren en intrusisme i poden suposar un perill per a la salut pública. Són representants de pseudociències que sostenen que ingerir clorit de sodi cura l’autisme, un compost declarat il·legal per l’Agència Espanyola de Medicaments des del 2010 pels seus efectes adversos”.

Per aquesta raó, demanen a les autoritats i les administracions competents “que facin el possible per evitar que tingui lloc, ja que aquest tipus de pràctiques són clarament fraudulentes i únicament contribueixen a generar desconcert sobre els tractaments avalats per l’evidència”.

Sanció de fins a 90.000 euros per difondre productes “contra el càncer” El departament de Salut ja va advertir al maig l’associació lleidatana Dolça Revolució, que podria afrontar una sanció de fins a 90.000 euros per promocionar a la pàgina web productes a base de plantes per al càncer. Des de l’entitat, denuncien la “censura i amenaces” per part de l’organisme públic, alhora que reivindiquen “el fet que aquests tractaments escapin a les recomanacions oficials no ha de ser un impediment perquè les famílies no puguin contemplar aquesta opció”.

tracking