SEGRE

CONFERÈNCIA POLÈMICA

Expedient de Salut per la xarrada per “curar” l'autisme

Gregorio J. Placeres presideix l’acte en un magatzem de Balaguer || Assegura haver “curat” 138 nens amb clorit de sodi

Gregorio J. Placeres, Josep Pàmies, Enric Cerqueda i Sisco Florez, ahir en la xarrada de Balaguer.

Gregorio J. Placeres, Josep Pàmies, Enric Cerqueda i Sisco Florez, ahir en la xarrada de Balaguer.DOLÇA REVOLUCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat obrirà un expedient sancionador contra els organitzadors de la polèmica conferència que promou la ingesta de clorit de sodi per “curar” l’autisme i que, “sense fer cas” a l’advertència del departament de Salut que podrien afrontar una multa de fins a un milió d’euros per difondre informació d’una substància prohibida per l’Agència Espanyola del Medicament, ahir es va acabar celebrant al magatzem d’un particular, a Balaguer. Més d’un centenar de persones van assistir a una ponència en la qual l’horticultor i fundador de l’associació Dolça Revolució, Josep Pàmies, va assegurar que “estem farts de les dictadures i les lleis injustes estan per incomplir-les. Ens acusen de ser estafadors però ningú ens pot fer callar”.

Malgrat que també van participar com a ponents Enric Cerqueda i Sisco Florez, el convidat estrella va ser el químic porto-riqueny Gregorio J. Placeres, que assegura haver “curat” un total de 138 nens amb un tractament a base d’aquesta substància química. Placeres, que va subratllar que “mai he demanat diners a les famílies que he ajudat perquè l’únic que vull és la felicitat dels nens amb autisme”, va explicar que “abans de començar el tractament hem de fer una avaluació a través del test online ATEC, la puntuació del qual ens mostrarà el nivell d’autisme. Els nens que jo considero que estan curats són els que acaben aconseguint una puntuació del -10”. Per portar-ho a terme, “hem de calcular les dosis diàries de clorit de sodi en funció del pes”. El porto-riqueny va reivindicar que “aquest tractament no està aprovat pels organismes oficials però he pogut descobrir que mata tots els bacteris i els metalls que tenim al cos”.

“L’autisme no és una malaltia, és una intoxicació per metalls pesants al cervell”

I és que, per al ponent de Puerto Rico, que també promou ingerir un vas d’orina cada matí al llevar-se, “l’autisme no és una malaltia, és una intoxicació provocada per metalls pesants del cervell”.

La xarrada, que al principi tenia previst celebrar-se a l’Ecocentre Pàmies Vitae de la capital de la Noguera, es va cancel·lar fins en dos ocasions a causa de les queixes de col·lectius sanitaris. Els organitzadors tenien previst traslladar-la a Saragossa, encara que també allà es va anul·lar.

tracking