SEGRE

TURISME EMPRESES

Hostaleria de Lleida: 40 i segueix

Uns 200 empresaris participen en els actes d’aniversari a La Boscana de Bellvís || Quim Torra presideix l’entrega d’insígnies a expresidents i remarca la bona salut del sector

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir ahir l’acte de celebració del 40 aniversari de la Federació d’Hostaleria de Lleida, que es va dur a terme a La Boscana de Bellvís i va reunir uns 200 empresaris. Torra va remarcar en el seu discurs la bona salut de l’economia catalana i va recordar que durant dinou trimestres consecutius, aquesta ha crescut més que a qualsevol altre país d’Europa. A més, va insistir que Catalunya “exporta més que mai” des de fa set anys seguits, i ha aconseguit que les xifres de l’atur es remuntin a les de l’any 2007, amb un 11 per cent. Tot això, va remarcar, “contra els pronòstics apocalíptics que deien que l’economia catalana entraria en una espècie de recessió, fruit del procés i de la voluntat majoritària del poble de Catalunya de continuar treballant per a la seua independència”.

El president també va acusar la Moncloa i la Zarzuela d’atacar l’economia de Catalunya. “S’han retirat dipòsits i s’han construït unes causes generals contra l’independentisme que han fet que el país es trobi en una situació política molt greu”, va afegir. Torra va aprofitar la seua intervenció per posar en relleu les bones dades del turisme a Lleida, que ha aconseguit millorar el nombre de pernoctacions i de visitants.

Torra va destacar que l’atur a Catalunya ha baixat fins a l’11%, xifra que no s’aconseguia des del 2007

El president va ser l’encarregat d’entregar les insígnies de reconeixement als expresidents d’Hostaleria de Lleida i de l’Associació de Càmpings de Lleida des de la seua fundació. En concret, van rebre el guardó

Jaume Marimon, Juan Antonio Serrano, Josep Maria Rubio, Josep Isern, Tomàs Sentenach i Josep Maria Mercadé. La jornada va incloure una xarrada de l’economista i catedràtic d’Economia de la Universitat de Columbia Xavier Sala i Martín, que va dissertar sota el títol El futur del turisme i com vèncer els seus principals reptes.

Castellarnau demana a Torra i Cunillera “que facin política i dialoguin”

El president d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va destacar en el seu discurs la importància per a la demarcació del projecte de les Olimpíades Pirineu-Barcelona i, en aquest sentit, va reclamar, d’una banda, inversió per unir les subseus olímpiques de la Molina i la Val d’Aran i, de l’altra, una via ràpida de Lleida fins al Pirineu. També va agrair tant a la Generalitat com a la Diputació la inversió de 40 milions d’euros per desplegar la fibra òptica, encara que va demanar ajuts perquè aquesta arribi als pobles petits. Així mateix, Castellarnau va aprofitar la presència de Torra i la delegada del Govern a Catalunya, Tere Cunillera, per demanar-los “que facin política, que dialoguin i arribin a un bon acord, per la tranquil·litat dels nostres socis”. En el seu discurs, Cunillera va assegurar que aquest objectiu “serà un dels meus reptes més importants”. També va parlar la presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, que va reclamar més ajuts per part de les administracions per aconseguir millors vies així com una bona xarxa de telecomunicacions. La Federació d’Hostaleria de Lleida, que compta amb més de 750 associats, engloba el Gremi d’Hostaleria de la Val d’Aran, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i l’Associació de Càmpings de Lleida. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el de Bellvís, Joan Talarn.

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.J.GÓMEZ

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.

Els empresaris es van reunir a La Boscana de Bellvís.J.GÓMEZ

tracking