SEGRE

GUIA

Els eSports: un fenomen en auge que necessita temps per madurar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esports electrònics són un dels fenòmens en auge del sector dels videojocs i encara que els seus tornejos tenen audiències milionàries a internet, el sector encara necessita temps per madurar, segons explica el director de Màrqueting de PlayStation a Espanya, Jorge Huguet.

Segons la seua opinió, els esports electrònics se semblen una mica al 'Salvatge Oest’ on tothom "hi veu palletes d’or" però, en realitat "no n'hi ha tantes" i és un sector que necessita anar "a poc a poc", explica en una entrevista amb Efe amb motiu de la Madrid Games Week, que ha obert avui les seues portes després de dos anys d’absència.

La companyia japonesa dedica més espai que mai als esports electrònics a la fira, on han instal·lat un centenar de parades per al desenvolupament de tornejos i celebra aquest cap de setmana la Final Europea del campionat "Gran Turisme" Championships 2018.

La saga de carreres de cotxes produïda per Kazunori Yamauchi, la figura del qual ha estat reconeguda avui en la inauguració de la fira, compta amb un impressionant estand envoltat de cotxes de carrera en les que ha instal·lat grades i diversos simuladors de cotxe per desenvolupar el torneig.

A més de PlayStation, la Lliga de Videojocs Professional (LVP), i l’ESL (l’associació internacional més important de jocs electrònics) han disposat a la fira diversos espais dedicats als esports electrònics (més coneguts com a eSports)

Els tornejos d’aquest tipus de partides solen ser de videojocs com FIFA, DOTA o LOL, i encara que simultàniament es retransmeten per internet cada vegada se celebren més en recintes esportius professionals acompanyats per comentaristes professionals i amb un espectacle idèntic al d’un gran esdeveniment esportiu.

Segons l’Associació Espanyola de Videojocs, que organitza Madrid Games Week junt Ifema, Espanya té una audiència estimada total de 5,5 milions d’aficionats als esports electrònics, la qual cosa el converteix al vuitè país del món en el rànquing d’audiència.

El fenomen dels esports electrònics va començar a Àsia -on els seus tornejos omplen estadis amb tanta facilitat com els esports tradicionals- i més lligat al PC, però la moda s’ha estès en els últims anys a Europa i a totes les consoles.

El setembre passat, el Palau de Vistalegre de Madrid va penjar el cartell de no hi ha entrades amb la celebració de la final europea de "League of Legends", per elegir el representant europeu de la final que se celebrarà a Corea del Sud.

L’audiència mundial d’aquest tipus d’esports s’estima en 360 milions de persones i el volum de negoci assolirà aquest any els 782 milions d’euros, i els 1,200 milions d’euros el 2020, segons dades de la consultora especialitzada del sector Newzoo.

"A Espanya estem començant, les audiències són petites, encara necessitem crear estrelles de videojocs, com al món del futbol o del bàsquet", explica Huguet a Efe.

Fins ara, les audiències d’aquest tipus d’esports es concentra a internet, on es retransmeten les partides de videojocs entre equips professionals de títols com DOTA o League of Legends (LOL) davant de milionàries audiències, però això canviarà en el futur.

"Necessitem que els mitjans de comunicació confiïn en això, no només internet o Youtube. S’anirà consolidant a poc a poc. En un futur pròxim, que no immediat, ho començarem a veure", argumenta Huguet.

Encara que molts ho van considerar una moda passatgera, el directiu de PlayStation està convençut que és un fenomen que es quedarà "sí o sí", i formarà part de "la riquesa dels videojocs", en les que hi haurà eSports, però també realitat virtual, jocs "en línia", i vindran noves maneres de jugar "que encara no coneixem", adverteix.

La fira, que es prolongarà fins diumenge, compta amb més d’un miler de parades de joc perquè els visitants provin els llançaments dels propers mesos i comptarà amb activitats dedicats als aficionats del món manga, el "cosplay", la robòtica, la realitat virtual, la informàtica clàssica i el món del desenvolupament.

tracking