SEGRE

INFANTESA ACOLLIDA

Obren a Torà un centre per a menors immigrants sense família

La granja escola L’Auró acollirà en els propers dies 35 d’aquests joves

Vistes de la casa de colònies L’Auró, situada al terme municipal de Torà.

Vistes de la casa de colònies L’Auró, situada al terme municipal de Torà.GRANJA ESCOLA L’AURÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casa de colònies L’Auró de Torà es convertirà en un centre d’acollida temporal per als menors estrangers no acompanyats (Mena) que estiguin arribant a Catalunya i en els propers dies rebi un total de 35 d’aquests joves tutelats per la Generalitat. Així ho va anunciar ahir el director dels Serveis Territorials de Treball i Família a Lleida, Joan Santacana, que va assegurar a aquest diari que “és una decisió una mica improvisada i que té per objectiu donar empara de forma temporal als menors que estan arribant a Barcelona”.

L’Auró és una casa de colònies que fa al voltant de cinc anys ofereix serveis d’horticultura terapèutica i zooteràpia en aquesta localitat de la Segarra. Ara adaptarà les seues instal·lacions per convertir-se en un centre de primera acollida que donarà sostre a més d’una trentena de Mena i estarà gestionat per la Fundació Diagrama. El perfil dels menors immigrants que arriben a Catalunya sense els seus pares o algun familiar adult és de nens d’entre 12 i 17 anys. La majoria procedeixen del Marroc o de l’Àfrica subsahariana, sense documentació i a la recerca d’una feina.

Val a destacar que el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va reconèixer el mes de setembre passat que l’arribada massiva de menors no acompanyats a territori català (més de 950 en els mesos de juliol i agost) havia “desbordat” els Serveis d’Atenció a la Infantesa de la Generalitat.

Així mateix, al finalitzar l’any es preveu que la xifra de menors estrangers arribats a Catalunya assoleixi els 3.000.

Encara es desconeix el lloc en el qual s’establirà el centre, que ja se sap que tindrà una trentena de places i estarà gestionat pel Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Segons va informar Joan Santacana, “estem en els últims tràmits administratius, que han retardat diverses setmanes la posada en marxa del centre”.

Retard d’un mes a Lleida L’obertura d’un nou centre d’atenció a Mena s’ha retardat prop d’un mes, segons els plans que tenia previstos el departament de Benestar. Val a destacar que l’espai serà un centre d’estades curtes.

tracking