SEGRE

LLETRES FESTIVAL

Cervera, tot un referent literari

La tercera edició del certamen Vila del Llibre va culminar ahir amb èxit de públic, que va omplir el carrer i la plaça Major || Pep Coll, Roser Capdevila i Alejandro Palomas, alguns dels protagonistes

Nombrós públic va passejar ahir pel carrer Major de Cervera, atapeït de parades de llibres.

Nombrós públic va passejar ahir pel carrer Major de Cervera, atapeït de parades de llibres.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de Cervera Vila del Llibre consolida amb una massiva afluència de públic el projecte literari de la capital de la Segarra. Segons el director, Enric Bono, “la proposta ha aconseguit ple favor del públic i la confiança dels escriptors, la qual cosa fa de Cervera la Vila del Llibre per excel·lència de Catalunya”. Així, durant la jornada d’ahir els 400 metres de longitud del carrer Major es van omplir de visitants tant al matí com a la tarda. En els seus dos dies, el certamen va oferir unes 70 activitats entre tallers, debats, cursos, accions teatrals, contacontes, poesia i música amb la mirada posada aquest any a Manuel de Pedrolo, amb exposicions a la casa Razquin i al Museu Comarcal. Com a novetat també es va destinar la llibreria Salí a presentar llibres per a persones amb especials dificultats físiques. Per la seua part, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, va valorar la dedicatòria del festival a l’Any Pedrolo. Entre els autors presents ahir, val a destacar el lleidatà Pep Coll amb el seu últim llibre, la biografia novel·lada Al mateix riu d’Heràclit. La popular autora de Les tres bessones, Roser Capdevila, va presentar la seua autobiografia, La nena que volia dibuixar. Alejandro Palomas va presentar Un amor, premi Nadal 2018. L’actor Xavier Hidalgo va escenificar el projecte Redescobrir Pedrolo amb l’obra Univers Poètic, amb poemes de l’escriptor de l’Aranyó. Va tancar la Vila del Llibre l’actuació a Sant Domènec del grup de joves músics alemanys Bi-Cussion.

Les entitats s’afegeixen a la Vila del Llibre amb un projecte de microliteratura musical Entre les novetats de la Vila del Llibre cal destacar la proposta de microliteratura musical a la qual els comerços del carrer Major van combinar lectures d’autors reconeguts, com Alejandro Palomas, Blanca Busquets o Pep Coll, amb propostes musicals del Conservatori de Música i de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres. Una altra de les novetats va ser a càrrec dels alumnes del Institut Antoni Torroja, que van organitzar un encontre de booktubers a la Casa Dalmases.

Nombrós públic va passejar ahir pel carrer Major de Cervera, atapeït de parades de llibres.

Nombrós públic va passejar ahir pel carrer Major de Cervera, atapeït de parades de llibres.X.SANTESMASSES

tracking