SEGRE

POLÈMICA SALUT

Multa de 90.001 euros a Dolça Revolució per la seua “cura” de l'autisme

Multa de Salut de 90.001 euros per difondre al web un tractament a base de clorit de sodi || Asseguren que “no pagarem”

Imatge de la xarrada sobre el clorit de sodi, a Balaguer.

Imatge de la xarrada sobre el clorit de sodi, a Balaguer.DOLÇA REVOLUCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha sancionat l’associació lleidatana Dolça Revolució amb 90.001 euros per informar a la pàgina web sobre l’ús terapèutic del clorit de sodi per “curar” l’autisme, una multa que des de l’entitat titllen de “persecució injustificable a les teràpies naturals”. “Recorreran la sanció perquè no hi ha diners ni intenció de pagar-la”, va explicar el fundador d’aquesta entitat, Josep Pàmies, alhora que va assegurar que “volen tancar Dolça Revolució però ja planegem obrir-ne una altra amb un assessorament legal més sòlid”. I és que, segons Pàmies, “fa anys que lluitem perquè la Seguretat Social inclogui les teràpies naturals i no pararem per moltes amenaces que rebem”.

“Ha quedat demostrat que la farmacologia química no aconsegueix frenar malalties com el càncer, i els seus diagnòstics no han parat d’augmentar amb el pas dels anys”, va apuntar Pàmies, que va reivindicar que “només una dieta guareix i les teràpies amb plantes naturals poden frenar-ho”. El departament de Salut ja va multar fa uns mesos l’entitat lleidatana amb 30.000 euros per publicitar a la pàgina web productes naturals contra el càncer, amb la qual cosa va incomplir la Llei de Garanties i Ús Racional dels medicaments i els productes sanitaris. En aquest cas, els responsables de Dolça Revolució van acceptar la sanció, de manera que es van beneficiar d’una reducció de fins a 12.000 euros. La polèmica contra aquesta entitat de medicina alternativa va esclatar el passat mes de juliol, quan van anunciar la celebració d’una xarrada sobre les propietats curatives del clorit de sodi, una substància química declarada il·legal l’any 2010 per part de l’Agència Espanyola del Medicament.

La Generalitat ja el va multar amb 30.000 € per fer publicitat de productes naturals contra el càncer

Els organitzadors de la conferència sobre l’MMS −Suplement Mineral Miraculós–, que va acabar celebrant-se en un magatzem privat de Balaguer després que se suspengués fins en dos ocasions, podrien enfrontar-se a una multa de fins a un milió d’euros. Així mateix, el ministeri de Sanitat va denunciar aquest cas davant de la Fiscalia.

tracking