SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVA

Lleida quantifica els 'sense sostre'

Més de 190 voluntaris van participar ahir en un nou recompte de les persones que dormen als carrers de la ciutat |

Els més de 190 voluntaris van rebre formació ahir al centre cívic del Centre Històric abans de començar el recompte.

Els més de 190 voluntaris van rebre formació ahir al centre cívic del Centre Històric abans de començar el recompte.AMADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 190 voluntaris van sortir ahir a la nit a pentinar Lleida per fer un recompte de les persones sense llar que dormen als carrers o allotjaments socials de la ciutat i conèixer la seua situació personal. Els participants es van reunir pocs minuts abans de les nou de la nit al centre cívic de l’Ereta, on van planificar el recorregut i es van dividir en prop de quaranta equips per quantificar les persones sense sostre. Tanmateix, l’objectiu del recompte, impulsat per la Paeria, no és només conèixer el nombre de persones sense llar que no tenen on dormir sinó que també es pretén conèixer el seu perfil per a així poder planificar unes polítiques socials més efectives i reals, alhora que un altre objectiu és sensibilitzar la ciutadania davant d’aquesta situació.

En aquest sentit, la missió dels voluntaris i les voluntàries era aconseguir una informació bàsica sobre els sense sostre −gènere, ubicació, edat, etc.−, sense incomodar-los, per això des de l’ajuntament se’ls va oferir una formació prèvia per aconseguir-ho al local social del Centre Històric.

Els participants van rebre una formació prèvia al centre cívic de L’Ereta i es van dividir en 39 grups

Aquest nou cens se suma als dos anteriors, els dels anys 2008 i 2016, que es van dur a terme ja a Lleida sota el marc paneuropeu de ciutats The European End Street Homelessness campaign, un programa que té per objectiu aconseguir que l’any 2020 no hi hagi persones dormint als carrers. En el recompte de fa un parell d’anys les prop de dos-centes persones que es van oferir voluntàries van comptabilitzar un total de 195 persones sense llar, dels quals un 14% eren dones. En aquest sentit, el regidor Xavier Rodamilans ja va fer una anàlisi de les últimes dades recopilades i va destacar que “en el recompte de fa dos anys vam descobrir que hi havia molta gent sense llar en edats primerenques (al voltant dels trenta anys), així com que es tractava de persones amb nivell acadèmic mitjà”.

Els lleidatans que ahir van tornar a mostrar el seu compromís social amb la ciutat durant la jornada de Voluntariat per una nit contribuiran a la millora de les polítiques públiques relacionades amb aquest col·lectiu de persones.

tracking