SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

Cervera habilita un espai per al dol de nounats

Al cementiri de la capital

L’espai habilitat al cementiri de Cervera.

L’espai habilitat al cementiri de Cervera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera ha habilitat al cementiri municipal un espai de meditació i de record per als casos de dol gestacional. Amb això es pretén donar un lloc d’intimitat a les famílies que han perdut un fill durant l’embaràs, el part o immediatament després de parir. Segons l’alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Royes, amb aquesta actuació es pretén cobrir el buit que hi ha respecte a l’atenció a aquestes famílies.

Per la seua part, la consellera de Serveis Socials del consell comarcal, Núria Magrans, va assegurar que es tracta de donar resposta a aquestes famílies perquè puguin continuar tenint, “encara que sigui de forma simbòlica, la companyia del fill perdut”. En el cas de Cervera, s’ha destinat un espai cèntric del cementiri de vint metres quadrats, aproximadament, cobert de pedres blanques i amb una olivera al centre.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament de la capital de la Segarra ha adquirit un elevador de fèretres amb un cost de 27.000 euros. Segons afirma l’alcalde, la inversió ajudarà a dignificar la imatge dels enterraments i evitarà així instal·lar-hi les tradicionals i aparatoses bastides.

tracking