SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

Cine lleidatà sense fronteres

El Teatre Principal de Lleida acull demà l’estrena del curt ‘Diferente’ |

Foto de família d’alguns dels actors i l’equip de rodatge, a l’hospital Santa Maria de Lleida.

Foto de família d’alguns dels actors i l’equip de rodatge, a l’hospital Santa Maria de Lleida.C.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de DownLleida no s’havien plantejat mai convertir-se en protagonistes d’un curt cinematogràfic però la lleidatana Claudia Gual els va donar aquesta oportunitat el mes de juny passat amb el projecte Diferente. Amb l’objectiu de sensibilitzar el públic sobre la realitat d’aquest col·lectiu, Gual ha dirigit un film en el qual dos pares amb síndrome de Down descobreixen que el seu fill naixerà sense aquesta afecció. “És un món al revés en què tothom pateix aquest trastorn genètic i el diferent són les persones que naixen sense ell”, van explicar des de l’entitat lleidatana, alhora que van destacar que “des que ens van plantejar aquesta iniciativa a començaments d’any els nostres usuaris la van rebre amb molta il·lusió. No cada dia et proposen protagonitzar un curt”.

“El projecte revela les pors i els dubtes del fet de tenir un fill diferent a la resta”, apunten. El curt, que es va filmar íntegrament a les instal·lacions de l’hospital Santa Maria de Lleida i compta amb actors de totes les edats −també hi participa un nadó amb síndrome de Down−, s’estrenarà demà en un acte que es preveu multitudinari al Teatre Principal. I és que de moment ja han confirmat la seua assistència prop de cinc-centes persones. El locutor del programa d’Europa FM Levántate y Cárdenas, Tony Martinez, serà el mestre de cerimònies d’un esdeveniment que comptarà amb actuacions musicals de Patricia Aguilar −finalista de Tu cara no me suena−, així com un espectacle a càrrec del grup de dansa de DownLleida i un sorteig benèfic que recaptarà fons per a aquesta associació La projecció començarà a les vuit de la tarda, encara que es recomana reservar les entrades amb antelació.

Tercer projecte solidari de la cineasta lleidatana Claudia Gual Claudia Gual és una productora i directora cinematogràfica de Cervera que centra el seu treball en els “curts reivindicatius”. A més de Diferente, Gual ja va dirigir el 2014 un projecte per conscienciar sobre la violència de gènere i un altre fa dos anys sobre l’Alzheimer, Instantes, un documental que va dedicar a la seua àvia. “Treballar amb DownLleida ha estat una experiència molt enriquidora”, va explicar a aquest diari Gual, alhora que va aplaudir “la bona actitud de tots els participants”.

tracking