SEGRE

EUROPA GUARDÓ

Premi a la resistència

L’Europarlament atorga el premi Sàkharov al cineasta ucraïnès Oleg Sentsov || Condemnat a 20 anys de presó a Rússia

L’Eurocambra premia amb el Sàkharov Oleg Sentsov.

L’Eurocambra premia amb el Sàkharov Oleg Sentsov.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta ucraïnès empresonat a Rússia, Oleg Sentsov, va ser elegit ahir premi Sàkharov de Llibertats i de Drets Humans del Parlament Europeu 2018. La candidatura de Sentsov, condemnat el 2015 a 20 anys de presó per presumptes activitats terroristes a Crimea, va rebre el suport principalment de les forces conservadores i liberals de l’Eurocambra i s’ha imposat així a les ONG que rescaten migrants al Mediterrani, inclosa l’espanyola Proactiva Open Arms, així com l’activista marroquí i líder de les protestes al Rif Nasser Zefzafi

“Demanem a les autoritats russes que alliberin immediatament Oleg Sentsov. És urgent que això passi ateses les seues condicions de salut molt greus a causa del període en vaga de fam molt llarg (des de juny)”, va reclamar el president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, que va anunciar formalment el guanyador del guardó en una sessió plenària a Estrasburg.

Tajani va posar en relleu la “valentia” i “determinació” del cineasta i va defensar que atorgant-li el guardó l’Eurocambra demostra “el seu suport i la seua causa” per a l’alliberament dels presos polítics a Rússia. “La seua lluita, posant en risc la seua vida, ens recorda que la nostra obligació és la de defensar els Drets Humans a tot el món”, va recalcar Tajani.

La cerimònia de lliurament del premi, dotat amb 50.000 euros, tindrà lloc el pròxim 12 de desembre en sessió plenària a Estrasburg (França).

D’altra banda, l’Eurocambra entrega des de l’any 1988 aquest guardó en reconeixement de les persones i les organitzacions que han contribuït en la lluita a favor de la democràcia i els Drets Humans.

tracking