SEGRE

SALUT SANCIONS

Multa de 600.001 euros per la “cura” de l'autisme de Pàmies

L’horticultor lleidatà assegura que “no pagaré i tornarem a desobeir”

La xarrada sobre clorit de sodi, el 14 d’octubre a Balaguer.

La xarrada sobre clorit de sodi, el 14 d’octubre a Balaguer.DOLÇA REVOLUCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha multat amb 600.001 euros el fundador de l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució, Josep Pàmies, al considerar que va ser l’organitzador de la conferència de Balaguer que prometia “curar” l’autisme mitjançant la ingesta de clorit de sodi. El departament de Salut, que ja va advertir Pàmies que podria afrontar una sanció de fins un milió d’euros abans de la celebració de la xarrada del 14 d’octubre, considera que ha infringit la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments a l’informar el públic sobre una substància química que va ser declarada il·legal per a l’ús terapèutic el 2010 pels seus efectes adversos en la salut –pot provocar dolor abdominal, vòmits i fallada renal, entre altres coses−.

Per la seua banda, l’horticultor lleidatà va assegurar a aquest diari que “no pagaré aquesta multa” i va afegir que “la recorrerem per fer front a aquest govern que ha perdut el nord”. “Estem segurs del que fem: atansar a les famílies els beneficis d’un producte que sabem que ha curat algunes persones”, va explicar Pàmies. “Ningú ha mort per haver ingerit clorit de sodi, però sí que ho han fet amb productes com el tabac, que segueixen sent legals avui dia”, va reivindicar, alhora que va assegurar que “les farmacèutiques maten a tort i a dret però ningú els diu res perquè darrere de totes hi ha interessos econòmics”. “Tornarem a desobeir perquè no hi tenim res a perdre i el temps ens donarà la raó”, va assenyalar.

Salut ja va advertir els impulsors de la xarrada que podrien afrontar una multa de fins a un milió d’euros

Per a l’advocat que defensa Josep Pàmies, “aquesta multa no és més que un acte d’amenaça, de coacció i de censura il·legítima davant de la qual s’emprendran les accions jurisdiccionals pertinents en defensa dels Drets Fonamentals compromesos, com el dret de la població a intercanviar informacions i coneixements”. Així mateix, defensa que “el clorit de sodi no és un producte tòxic en línies generals, ja que s’utilitza en consum humà”.

Multes de fins a 120.000 euros a l’associació Dolça Revolució El departament de Salut ja va multar a l’estiu l’associació lleidatana Dolça Revolució amb 30.000 € per publicitar a la pàgina web productes i plantes naturals contra el càncer. En aquest cas, l’entitat va acceptar la sanció i es va beneficiar d’una reducció de fins a 12.000 euros (segons la Generalitat, només en va acabar pagant 18.000). No va passar el mateix amb l’última multa de principis d’aquesta setmana, quan va recórrer els 90.001 euros que havia de pagar per difondre a la pàgina web el testimoni de persones a qui suposadament els havia funcionat el tractament amb clorit de sodi contra l’autisme. En relació amb aquest sanció, Pàmies va assegurar que “volen tancar la Dolça Revolució però ja estem planejant obrir una altra entitat que tindrà un assessorament legal molt més sòlid”.

tracking